Nieuws Oost-Vlaanderen VDK financiert mee incubator WATT Factory

VDK financiert mee incubator WATT Factory

VDK financiert mee incubator WATT Factory

phpthumb_generated_thumbnailjpgDe bekende VDK Spaarbank, die haar roots heeft in Gent, richt zich sinds 4 jaar ook op de B2B sector als kredietverlener. Daarbij staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) centraal en dat uit zich onder meer in de financiering van diverse projecten.

Zo financiert VDK bijvoorbeeld mee het Watt Factory Project in Gent. Dat project van projectontwikkelaar Re-Vive uit Ledeberg, dat zich de laatste jaren heeft ontpopt tot één van de meest duurzame stadsontwikkelaars ter wereld, biedt ook plaats aan een “incubator-accelerator” die beloftevolle start-ups in een groeiversnelling wil brengen dankzij drie stuwende krachten. Vooreerst is er de academische interactie met de afdeling Tech Transfer van Universiteit Gent. Daarbovenop komt het innovatieve broeikaseffect van jonge bedrijven met één duurzame visie: het sleutelen aan “smart cities” en “climate change”. Ten slotte wordt ook gezorgd voor de nodige managementondersteuning en begeleiding, in samenwerking met Vlerick Business School. De partners voorzien ook in toegang tot kapitaal om die doorgroei te financieren.Yonca Braeckman is op 1 oktober gestart als CEO van de accelerator

Voor Watt Factory werkt Re-Vive, dat onder leiding staat van Nicolas Bearelle (foto) samen met vier andere investeerders. . Ook VDK financiert mee in dit baanbrekende initiatief en sprak met Nicolas Bearelle, de CEO van Re-Vive, over het genezen van stadskankers door het inplanten van sociaal en ecologisch gezond samenlevingsweefsel. Hij en zijn partners willen in en rond de Watt Factory een innovatieve hub en een “creative district” op basis van voorbeelden uit Detroit en Boston.

Het verhaal van Nicolas Bearelle over Watt Factory is te lezen op de site  van VDK.  https://www.vdk.be/nieuws/vdk-financiert-mee-watt-factory-de-gentse-hub-waar-start-ups-stevig-kunnen-doorgroeien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.