Nieuws Oost-Vlaanderen Veelbelovende start-up Syndic4you komt naar Vlaanderen

Veelbelovende start-up Syndic4you komt naar Vlaanderen

Veelbelovende start-up Syndic4you komt naar Vlaanderen

GENT – Syndic4you, opgericht in juni 2019, is een Waalse start-up die eigenaars van appartementen in staat stelt hun mede-eigendom zelf te beheren zonder professionele syndicus. De Gentse vastgoedgroep Vande Moortel Real Estate (VMRE) heeft zojuist de start-up overgenomen om zo een nieuwe markt te verwerven, alsook ter voorbereiding op een veelbelovende toekomst.

Het aantal appartementsgebouwen blijft toenemen, maar het is niet altijd gemakkelijk om een professionele syndicus te vinden aan een redelijke prijs. Zeker niet voor gebouwen met minder dan 20 appartementen. Veel kleine gebouwen hebben dan ook geen syndicus of worden momenteel slecht beheerd.

De wet staat niettemin toe dat één van de mede-eigenaars het beheer van de mede-eigendom overneemt en de syndicus van het gebouw wordt (beter bekend als de vrijwillige syndicus). Syndic4you helpt al deze mede-eigenaars van kleine gebouwen. Dankzij het platform kunnen eigenaars hun mede-eigendom op een eenvoudige en intuïtieve manier beheren, zonder professionele syndicus.

Syndic4you

CEO Geoffroy Uyttenhove richtte in juni 2019 Syndic4you op samen met Rodolphe de Robiano, Sverre Massaert en Stéphane Solvyns. Zij werden in juli 2020 versterkt door Valentin Bertrand. Syndic4you biedt een compleet en ultra-intuïtief webplatform dat de taken van de syndicus kinderspel maakt. Het zorgt voor gemoedsrust dankzij een verzekeringspakket. Bovendien staan gepassioneerde adviseurs klaar om je te ondersteunen. Mede-eigenaars besparen ten slotte heel wat op deze manier, die 100% conform is met de wetgeving.

Het Waalse bedrijf wordt nu overgenomen door VMRE, een Gentse vastgoedgroep met meer dan 30 jaar ervaring die gespecialiseerd is in het beheer van appartementsgebouwen en privatief beheer. VMRE bundelt met zijn 250 medewerkers een totaalpakket aan kennis en ervaring om de beste service aan eigenaars van vastgoed aan te bieden.

Fondsenwerving mondt uit in overname

“De start-up wereld is niet gewend aan zo’n snelle exit (minder dan 2 jaar na de oprichting). Meestal krijgt een start-up meerdere keren een boost via fondsenwervingen voordat er nagedacht wordt over de verkoop”, vertelt Geoffrey Uyttenhove, CEO en mede-oprichter van Syndic4you. “Ook wij hadden ons geëngageerd in dit proces van fondsenwerving. Het was tijdens het laatste deel van dit proces dat de zaken in een stroomversnelling geraakten toen er 3 overnameaanbiedingen op ons pad kwamen.”

Syndic4you koost uiteindelijk om met VMRE in zee te gaan, de belangrijkste speler in België op het gebied van vastgoedbeheer. “Dit was de meest logische optie, omdat we zo ons project kunnen blijven ontwikkelen en tegelijkertijd ondersteund worden door een speler met een stevige ruggengraat. Het culturele aspect dreef ons ook naar deze keuze, aangezien VMRE geleid wordt door jonge mensen met gevoel voor ambitie en innovatie; de connectie zat meteen goed! Bovendien zijn er echte synergieën tussen de twee bedrijven waarop we zullen kunnen voortbouwen”, aldus de CEO van de start-up, Geoffroy Uyttenhove.

Ambities

De ambities van Syndic4you blijven ongewijzigd: kleine mede-eigenaars helpen! Het doel is de referentie te worden voor alle mede-eigendommen met minder dan 20 appartementen. Tegelijkertijd blijft de lancering van Syndic4you in het buitenland een doelstelling. De Belgische markt is klein in vergelijking met het potentieel van andere Europese landen.

Ook VMRE heeft grootse plannen. Johan Van de Moortel, CEO VMRE: “De overname van Syndic4you bevestigt de positie van VMRE als marktleider. Niet alleen in volume, maar ook in onze langetermijnvisie. Bovendien zal VMRE haar dienstenplatform in de komende jaren verder uitbreiden met haar “Buy and Build”-strategie. Zo zullen in de komende tijd meerdere overnames aangekondigd worden. Bijgevolg is VMRE van plan haar omzet in de komende jaren opnieuw te verdubbelen om zich voor te bereiden op een eventuele internationalisering.”

Geoffroy Uyttenhove en Valentin Bertrand zullen actief blijven binnen VMRE om de groei van Syndic4you te ondersteunen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.