Nieuws Oost-Vlaanderen Veilingplatform Vavato wordt deel van de TBAuctions-groep

Veilingplatform Vavato wordt deel van de TBAuctions-groep

De oprichters van Vavato.

Veilingplatform Vavato wordt deel van de TBAuctions-groep

SINT-NIKLAAS – TBAuctions, één van Europa’s grootste online veilinghuizen ontstaan uit de fusie tussen Troostwijk Auctions en BVA Auctions, slaan de handen in elkaar met het Sint-Niklase Vavato. TBAuctions wil met Vavato in één keer een sprong voorwaarts maken op de Belgische consumentenmarkt, waar Troostwijk al een sterke positie heeft in de B2B-markt. Deze samenwerking sluit mooi aan bij de Europese groeiambities van TBAuctions om het leidende online veilingplatform van Europa te worden.

Vavato, Troostwijk en BVA Auctions blijven als zelfstandige merken bestaan, met elk een eigen website, maar met het ultieme uitgangspunt om elkaar aan te vullen binnen dezelfde TBAuctions groep. De drie powerbrands zullen gebruik maken van TBAuctions’ digitale ATLAS-software, wat de werkwijze en verschillende processen tussen de drie merken stroomlijnt en eenvoudiger en transparanter maakt voor zowel kopers als verkopers.

Daarnaast wil TBAuctions met deze samenwerking ook een commerciële synergie doorvoeren, met enerzijds een groter commercieel team ter beschikking om nieuwe verkopers aan te trekken en anderzijds een groter bereik in koperspubliek. Dit moet leiden tot een betere liquiditeit en zorgen voor betere resultaten voor de kopers en verkopers.

Volgens Herberth Samsom, CEO van TBAuctions, vullen Vavato en Troostwijk Auctions elkaar goed aan. “De sterke positie van Vavato op de consumentenmarkt vormt een belangrijke uitbreiding op het productaanbod en op de mogelijkheden voor onze kopers en verkopers in België en daarbuiten. Vavato kan snel aansluiten op ons digitale platform en daarmee voordeel behalen van efficiëntie en een groter koper- en verkopermarktbereik behalen. Een win-win situatie”, aldus Samsom.

 

Groter koperspubliek en een uitgebreider assortiment

TBAuctions wordt zo één van de marktleiders onder de Belgische veilinghuizen, wat forse organische groei met zich mee zou moeten brengen. Het bereik van de drie verschillende powerbrands Troostwijk, Vavato en BVA Auctions zal door dit partnership nog verder groeien. Internationale verkopers krijgen zo toegang tot een groter koperspubliek, en kopers zullen een nog breder en gevarieerder aanbod te zien krijgen. Zowel voor kopers als verkopers zal de gespecialiseerde ondersteuning in meerdere sectoren bovendien nog verder uitgebouwd worden.

Eén van de leidende veilingplatformen van Europa

De samenwerking past perfect binnen de groeidoelstelling en de strategische visie van TBauctions. “We blijven investeren in de autonome groei voor Troostwijk en BVA Auctions afzonderlijk. Daarnaast willen we ook groeien door strategische overnames en samenwerkingen. Dankzij de samenwerking met Vavato kunnen we een grote sprong vooruit maken in de B2C-veilingmarkt in België”, aldus Samsom van TBAuctions.

“Deze samenwerking met Vavato draagt bij aan onze meerjarendoelstelling van groei van onze kopers- en verkopersdatabase, alsook de implementatie van efficiënte processen. Deze initiatieven zullen bijdragen aan onze doelstelling om niet enkel één van de grootste veilingplatformen in België te zijn, maar ook om één van de leidinggevende spelers in Europa te worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.