Nieuws Oost-Vlaanderen Verkeershinder verwacht met werken aan oude Scheldebrug Bornem-Temse

Verkeershinder verwacht met werken aan oude Scheldebrug Bornem-Temse

Verkeershinder verwacht met werken aan oude Scheldebrug Bornem-Temse

TEMSE – De oude Scheldebrug Bornem‐Temse op de N16 tussen Mechelen en Sint‐Niklaas heeft dringende herstellingswerken nodig. Die gaan op 18 april van start en zullen twee maanden duren. Daarbij wordt sterke verkeershinder verwacht. Er wordt een omleiding voorzien over de nabijgelegen nieuwe brug.

De Scheldebrug Bornem‐Temse werd al gebouwd in 1955. Een recente inspectie bracht ernstige schade aan het licht en herstellingswerken drongen zich daarom snel op. De aannemer is alvast gestart met de voorbereidingen en vanaf 18 april gaat de onderhoudsaannemer van De Vlaamse Waterweg echt van start.

De stalen brugdekplaat zal daarbij worden hersteld. Ook wordt er een nieuwe antisliplaag en belijning op het brugdek aangebracht. De onderkant van het beweegbare gedeelte wordt daarnaast gezandstraald en van een verflaag voorzien.

Onvoorzien

De werken zullen ongeveer 65 dagen duren. Al die tijd zal de brug niet toegankelijk zijn. Het verkeer zal dan in twee richtingen over de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem worden geleid, waardoor de capaciteit aan de Scheldekruising flink beperkt wordt. Ook de scheepvaart zal tijdens de werken de doorvaart onder het vast gedeelte van de brug moeten nemen.

“De werken zijn onvoorzien en uitstel is gezien de ernst van de schade geen optie”, zegt ir. Wim Dauwe, afdelingshoofd bij De Vlaamse Waterweg. “Hierdoor is afstemming met andere werven in de omgeving spijtig genoeg niet mogelijk. Om de duur van de onderbreking zo kort mogelijk te houden, engageert de aannemer zich ertoe om 24 uur op 24, 7 dagen op 7 te werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.