Nieuws Oost-Vlaanderen Verlaagd nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Verlaagd nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Verlaagd nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Vanaf 1 juli 2017 verlaagt het nachttarief voor vrachtwagens in de Liefkenshoektunnel. De verlaging van het nachttarief kadert in een algemene ambitie om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer te bekomen. Op 20 maart ging ook al de nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse Haven van start. “Zo willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken”, verklaart David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek uit het Oost-Vlaamse Kallo.

De vrachtwagentarieven tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens verlagen drastisch en worden teruggebracht tot één tarief. Vanaf 1 juli daalt dat voordelige tarief dus met maar liefst 10,6 euro, oftewel van 14,16 naar 3,56 euro. “De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.” Voor bijna alle vrachtwagens wijzigt met deze wijziging het tarief met 75 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.