Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML maakt duurzaamheidsinspanningen tastbaar

Verstraete IML maakt duurzaamheidsinspanningen tastbaar

Verstraete IML maakt duurzaamheidsinspanningen tastbaar

Infograph_DIGIVerstraete IML (in mould labeling) uit Maldegem is in de niche van het bedrukken van verpakkingen de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers ter wereld, en is, wars van alle negatieve berichten over de economische ontwikkelingen, vastbesloten om zijn marktleiderspositie te behouden en te verstevigen.  Daarom investeert het bedrijf in mensen, machines, technologie en infrastructuur en levert het tegelijk forse inspanningen rond duurzaamheid.

“Mens en milieu staan centraal in onze werking”, zegt marketing- en communictiemanager Sofie Debouck. “Daarom doet Verstraete IML heel wat inspanningen om duurzaam te ondernemen.  We kunnen dan ook uitpakken met resultaten waarop we fier zijn. In december 2015 schakelden wij over op 100% groene energie. Voortaan komt onze energie uit zonne-energie, biomassa en krachtcentrales aan Franse stuwmeren. Daardoor hebben wij de jaarlijkse CO²-uitstoot verminderd van 4.000 tot 500 ton. Een duidelijk groen engagement waarvoor wij graag wat meer betalen, want dat scheelt elk jaar 3500 ton CO².”

Verstraete IML installeerde voorts 57 elektriciteitsmeters op productiemachines en installaties. Die registreren eventuele verliezen, en ook hoeveel elektriciteit wanneer wordt verbruikt. Op basis van de resultaten volgen dan slimme bijsturingen. Op de bijna volledige site is het bedrijf in één jaar tijd ook overgeschakeld van TL- en gloeilampen op de tien keer zuinigere LED-verlichting.

“Voorts kopen we niet alleen energie-efficiënte drukpersen”, zegt Sofie Debouck nog, “we investeren ook in een systeem van warmterecuperatie, zodat we de warmte van onze drukpersen opnieuw kunnen gebruiken als energiebron. Daarnaast verkleinen we proactief onze afvalberg door in samenwerking met onze leveranciers te investeren in herbruikbare verpakkingen. Het resultaat? Ons houtafval daalde met 40% en ons metaalafval met 15%. Het bewijst dat ook een bedrijf als het onze een forse milieubijdrage kan leveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.