Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML schenkt 20 laptops aan project AanZet

Verstraete IML schenkt 20 laptops aan project AanZet

Verstraete IML schenkt 20 laptops aan project AanZet

MALDEGEM – Bij de opstart van het project Maldegem AanZet nam Verstraete IML het peterschap op zich. Naast het financieel engagement om 300 kinderen te ondersteunen in het voorzien van schoolspullen, kleding, etc. ondersteunt het bedrijf nu ook op materieel vlak door het schenken van 20 laptops.

Het AanZet peterschap houdt in eerste instantie een financieel engagement in. Verstraete IML tekende in september 2020 als eerste in op het project, en zette zo het voorbeeld voor heel wat Maldegemnaren en andere bedrijven uit de buurt. Begin dit jaar zamelde het project al 43.800 euro in om de schoolkosten te betalen van kinderen en jongeren die het thuis minder breed hebben.

Maar het bedrijf wil het niet houden bij louter financiële steun. “We dragen dit initiatief van bij het begin een warm hart toe en willen ons peterschap verder later gaan dan enkel financiële steun. Voor veel gezinnen is de aankoop van een computer of laptop een grote investering. Wij hebben 20 laptops die nog in perfecte staat zijn, maar niet meer gebruikt worden in onze afdelingen. Dus schenken we ze met veel plezier aan AanZet!”, aldus Peter Grugeon, Managing Director van Verstraete IML.

Investeren in het welzijn van werknemers en van de buurt is één van de pijlers uit de duurzaamheidsvisie van het bedrijf. Met de betrokkenheid bij AanZet voegt Verstraete IML de daad bij het woord.

De AanZet van een mooi parcours

Bevoegd Maldegems schepen Marleen Van den Bussche is enthousiast over de schenking: “Dankzij deze laptops kunnen we de digitale kloof, die er jammer genoeg nog steeds is, verkleinen. Niet enkel is een laptop nodig voor schooltaken en algemene digitale geletterdheid, het heeft ook een sociaal aspect: jongeren brengen veel van hun vrije tijd online door en natuurlijk willen kinderen uit gezinnen met financiële zorgen niet “anders” zijn dan hun vrienden die wel vanzelfsprekend een laptop of tablet hebben. Deze laptops komen het Aanzet project dus op meerdere dimensies ten goede!”

Verstraete IML zoekt trouwens ook nieuwe collega’s. Ben je geïnspireerd door dit engagement, en wil je ook in een bedrijf werken dat oog heeft voor mensen en duurzame groei? Bekijk dan de vacatures op verstraeteIML.jobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.