Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML werft opnieuw 60 mensen aan en gaat ook in VS produceren

Verstraete IML werft opnieuw 60 mensen aan en gaat ook in VS produceren

Verstraete IML werft opnieuw 60 mensen aan en gaat ook in VS produceren

cf_spear_us_miniVerstraete IML, wereldmarktleider in mould labelling, groeit en blijft groeien. Op de Believe Your Eyes-dag op zaterdag 8 oktober maakte CEO Koen Verstraete wereldkundig dat de IML-specialist uit Maldegem volgend jaar een eerste productiesite opent in de Verenigde Staten.  Bovendien breidt Verstraete IML zijn capaciteit in België verder uit met 60 extra jobs. En kiest het bedrijf daarbij bewust voor duurzaam ondernemen, met aandacht voor de mens achter de medewerker.

Met de opening van een Amerikaanse productiesite schrijft de Belgische drukkerij een nieuw hoofdstuk in zijn succesverhaal. In samenwerking met het moederbedrijf Constantia Flexibles start Verstraete IML in de komende maanden de voorbereidingen voor de opstart van een nieuwe productie-eenheid in Clarksville (Tennessee, VS). De nieuwe vestiging brengt Verstraete IML dichter bij zijn klanten in de belangrijkste groeimarkt voor in mould labels buiten Europa. Vanaf de tweede helft van 2017 zal in Clarksville worden geproduceerd. De Noord-Amerikaanse site is uitgerust met verschillende drukpers- en afwerkingslijnen en zal voor 55 medewerkers een ob creëren. Verstraete IML plant een investering van 18 miljoen euro   in de nieuwe Amerikaanse vestiging over een periode van drie jaar.

De uitbreiding naar de VS wordt momenteel grondig voorbereid in de Belgische vestiging van Verstraete IML. Koen Verstraete: “Ons Noord-Amerikaproject is klaar voor uitvoering. Het VS-team in Maldegem is ruim een jaar bezig geweest met de uitwerking van een roadmap voor Verstraete IML USA. Dit plan wordt nu dus binnenkort geconcretiseerd. De Noord-Amerikaanse productie-eenheid zal qua productieproces en kwaliteit op dezelfde manier gerund worden als Verstraete IML in België. Een afspiegeling van 28 jaar IML-knowhow.”

In de twee Belgische units – Maldegem en Ursel – worden de bestaande productieniveaus aangehouden. “De nieuwe vestiging in Noord-Amerika zal leiden tot kortere doorlooptijden en een efficiëntere reactie op de marktvraag in zowel Noord-Amerika als in Europa, Azië, Latijns-Amerika en Rusland & CIS.”

Ook in België breidt Verstraete IML de capaciteit verder uit. De laatste twee jaar heeft Verstraete IML 200 nieuwe mensen aan het werk gezet. HR Manager Bart Heremans: “Wij groeiden van 350 naar 550 medewerkers. Toch zoeken wij nog 60 extra collega’s voor de sites in Maldegem en Ursel: vooral operatoren en geschoolde arbeiders.”

COO Griet Verstraete: “Wij investeren heel wat tijd en middelen in ons aanwervingsproces. Mensen komen bij ons onmiddellijk op gesprek, krijgen testen die ze rustig thuis mogen maken en proeven ook uitgebreid van de werkvloer. Bovendien bundelen wij alles in één dag, zodat mensen écht voeling krijgen met onze bedrijfscultuur en werksfeer. Ze weten dus heel goed waaraan ze beginnen.”

Tijdens de Believe Your Eyes-Day op 8 oktober kregen ook alle medewerkers de kans om hun familie uit te nodigen en om zo kennis te maken met hun werkplek. Griet Verstraete: “Niet alleen op deze dag staan onze medewerkers centraal. Ons HR-beleid focust sterk op de mens achter de medewerker, zodat wij samen kunnen groeien. Daarom luisteren wij naar onze mensen: alles is bespreekbaar. Bovendien investeren wij in het welzijn van onze medewerkers met initiatieven zoals yoga-initiaties. Wij zien het zelfs als onze maatschappelijke taak om onze mensen sociaal te begeleiden, zodat ze zich goed voelen in hun vel en zich fier en betrokken voelen op het werk.”

Verstraete IML is dé wereldspeler in mould labelling. Het bedrijf bedrukt etiketten of labels op polypropyleen die worden versmolten met de verpakking, zodat label en verpakking één naadloos geheel vormen. Verstraete IML – vroeger Drukkerij Verstraete – heeft 25 jaar ervaring in IML en is al 15 jaar wereldmarktleider. De productie van de labels gebeurde (tot nu) volledig in België: in Maldegem en Ursel. 70 procent van de labels blijft binnen Europa, 30 procent wordt geëxporteerd naar Azië, het Midden-Oosten, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.