Nieuws Oost-Vlaanderen Verwarmingsinstallateur uit Lokeren en verhuisfirma uit Nazareth failliet

Verwarmingsinstallateur uit Lokeren en verhuisfirma uit Nazareth failliet

Verwarmingsinstallateur uit Lokeren en verhuisfirma uit Nazareth failliet

rechterUit de recentste studie van handelsinformatiekantoor Graydon blijkt dat het aantal faillissementen in oktober steeg met liefst 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook in september was er al een aanzienlijke stijging, al ligt het cumulatieve cijfer na tien maanden voor het hele land nog wel 5% onder dat van 2015.

Oost-Vlaanderen zorgt voor een negatieve uitschieter met een cumulatieve stijging van het aantal faillissementen tijdens de eerste tien maanden met 14,06%, een cijfer dat negatief afsteekt tegenover het aantal bedrijven dat in de andere provincies de boeken moest neerleggen.

De cijfers van de maand oktober zijn echter nog desastreuzer. Vorige maand gingen in Oost-Vlaanderen bijna de helft meer bedrijven failliet dan in oktober 2015 (+48,96%). De enige provincie waar het stijgingscijfer nog hoger uitkwam is Waals-Brabant (+54,84%).

Net als in andere provincies blijkt ook in Oost-Vlaanderen de horeca de sector te zijn die het meest te lijden heeft, maar dat belet niet dat ook in andere sectoren veel bedrijven blijven worstelen met de onzekerheid die ervoor zorgt dat consumenten de vinger op de knip houden en dat bedrijfsinvesteringen worden uitgesteld, én met de bijzonder zware fiscale lasten. Over de verlaging van de vennootschapsbelasting wordt dus best niet al te lang meer gepalaverd. Bij de Oost-Vlaamse bedrijven die vorige week de boeken moesten neerleggen zitten onder meer een installatiebedrijf van verwarming en sanitair uit Lokeren en een verhuisfirma uit Nazareth.  De volledige lijst vindt u terug op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.