Nieuws Oost-Vlaanderen Vier Oost-Vlaamse start-ups genomineerd voor de The Big Squeeze Awards 2021

Vier Oost-Vlaamse start-ups genomineerd voor de The Big Squeeze Awards 2021

IntelliProve

Vier Oost-Vlaamse start-ups genomineerd voor de The Big Squeeze Awards 2021

GENT/RONSE – Ook dit jaar zorgt netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu voor een virtuele hotspot, The Big Squeeze, waar Belgische startups terecht kunnen voor advies, begeleiding en netwerkopportuniteiten. Naar jaarlijkse gewoonte worden ook opnieuw The Big Squeeze Awards uitgereikt. Een jury, onder leiding van Omar Mohout, selecteerde 20 startups en scale-ups die het tegen elkaar zullen opnemen. Het grote publiek kan nog tot het einde van de maand zijn stem uitbrengen in de vier verschillende categorieën: student startup, startup, scale-up en disruptieve innovatie.

De jury bestaande uit Koen De Waele (Venture Partner Volta Ventures), Thibaut Claes (Investment Manager Digital Wallonia), Els Bellens (Redactrice Data News) en Slim Sediri (Business Coach WSL) – allen experten in het brede startup veld – kwam voorbereid naar de nominatie meeting en bracht een eigen wishlist mee. Aanvullend konden startups dit jaar, voor de eerste keer, zelf appliqueren om genomineerd te worden. En dat was niet onterecht, een vijftal van hen konden zo rekenen op een eerste nominatie.

Oost-Vlaamse genomineerden

In de categorie Student Startup zijn maar liefst 3 van de 5 genomineerden uit Oost-Vlaanderen. Scarab Sports uit Gent bedenkt toepassingen voor sporters om tijdens de training niet alleen fysiek, maar ook technisch en cognitief sneller vooruitgang te boeken. Vorig jaar werden ze nog verkozen tot publieksfavoriet op de DO! Expedition uitreiking van Durf Ondernemen en kregen ze een traject aangeboden door VOKA.

 

Matthias, Oliver en Tanguy van Scarab Sports

Toqua, tevens uit Gent, is de start-up van twee jonge Vlaamse ondernemers Casimir Morobé en Louis Vincent. In maart dit jaar wonnen ze de Ocean Changemakers Challenge van The Economist Group. Toqua wil met artificiële intelligentie reders fors helpen te besparen op hun brandstoffactuur.

Louis en Casimir van Toqua

IntelliProve (foto boven artikel), ten slotte, is een Gentse applicatie die medisch personeel in staat stelt om vitale parameters te meten binnen de 30 seconden. Snel, contactloos én zonder medische apparatuur. De start-up werd dit jaar geselecteerd voor een acceleratortraject bij Birdhouse.

Ook in de categorie Start-up is Oost-Vlaanderen vertegenwoordigt door Whale uit Ronse. Dit bedrijf was vorig jaar nog starter van de week bij Made in Oost-Vlaanderen en haalde recent 1 miljoen euro aan kapitaal op om zijn wereldwijde expansie op gang te trekken. De software van Whale, onder leiding van Gary Vanbutsele, helpt bedrijven al hun processen, procedures en kennis op één plek te centraliseren, zodat ze medewerkers sneller kunnen onboarden en opleiden.

30 topexperten met gouden raad voor startups

Startups dienen zich vaak een weg te banen in kluwen van informatie, onderhandelingen en komen allerhande uitdagingen waarbij ze ervaring of een klankbord missen. The Big Squeeze komt dat tegemoet met 30 toppers uit verschillende vakgebieden, zoals financiering en internationalisatie, rekrutering en productontwikkeling die tijdens interactieve sessies tips, valkuilen en ervaringen delen.

Daarnaast zullen ook acceleratoren, incubatoren en serviceproviders aanwezig zijn om de juiste begeleiding en middelen voor te stellen. Tussen de sessies door zullen aanwezigen de kans krijgen om via één-op-één video calls contact te leggen met de experten en peers, voor een nog meer persoonlijke aanpak en advies.

Stem op jouw favoriet

Stemmen voor The Big Squeeze Awards kan nog  tot en met 30 april via www.thebigsqueeze.be/awards. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens The Big Sqeeze Awards ceremonie, als avondprogramma van het event op dinsdag 11 mei, 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.