Nieuws Oost-Vlaanderen Vijf Oost-Vlaamse slaapzaken in nieuwe slaapcomfortketen Sleeplife

Vijf Oost-Vlaamse slaapzaken in nieuwe slaapcomfortketen Sleeplife

Vijf Oost-Vlaamse slaapzaken in nieuwe slaapcomfortketen Sleeplife

zzzzzzzzzzzzzzwimDe coöperatieve vennootschap Sleeplife is begin dit jaar van start gegaan met zestien slaapwinkels die tot eind vorig jaar onder de vlag van Sleepy voeren. De vroegere franchisenemers waren het niet eens met het management van Sleepy om vooral op onlineverkoop te mikken. Daarop staken de diverse familiebedrijven die de winkels uitbaten de koppen bij elkaar en dat resulteerde in de oprichting van Sleeplife.

Ook vijf Oost-Vlaamse uitbaters van de winkels die bedden, matrassen, bedtextiel en lattenbodems verkopen, zijn nu aandeelhouder van de coöperatieve vennootschap. Het gaat om familiezaken in Aalst, Gent, Sint-Niklaas, Oostakker en Zingem.

Algemeen manager Wim Herman (foto) verklaarde in Trends dat hij zeker nog ruimte ziet voor bijkomende expansie. Sleeplife, dat met alle winkels samen goed zou zijn voor een omzet van om en bij de 30 miljoen euro, wil met name in eerste instantie in Vlaams-Brabant nog nieuwe winkels openen en kijkt voor verdere groei ook in de andere Vlaamse provincies. In een later stadium kan er ook uitbreiding komen in Wallonië.

Sleeplife wil ook wel inzetten op e-commerce, maar dan vooral voor herhalingsaankopen zoals kussens en dekbedden. De fysieke winkel staat centraal in het concept en wil aan de consumenten zoveel mogelijk beleving aanbieden. Dat gebeurt in de eerste plaats via de Ergosleepstudio, een cabine met een bed erin. Als de consumenten erop gaan liggen, wordt hun slaap-DNA bepaald. Op basis daarvan is het mogelijk om lattenbodems en boxsprings op maat te maken. Daarnaast wil Sleeplife ook inzetten op duurzaamheid en op maatschappelijk verantwoord ondernemen omdat naar het zeggen van Wim Herman “steeds meer consumenten daar in toenemende mate belang aan hechten.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.