Nieuws Oost-Vlaanderen VK Design steekt in een nieuw jasje

VK Design steekt in een nieuw jasje

VK Design steekt in een nieuw jasje

Stefaan Van Kerckvoorde en Dirk Van Kerckvoorde.

Zondag hebben zowat 1.200 mensen de nieuwe toonzaal van VK Design in Evergem kunnen bewonderen tijdens Open Bedrijvendag. De totaalinrichter is al meer dan 20 jaar actief op de huidige locatie en was qua infrastructuur en werkwijze aan vernieuwing toe.

Na werkzaamheden van twee jaar, steekt VK Design nu in het nieuw. De toonzaal werd herbouwd en uitgebreid tot zo’n 500 vierkante meter. In die vernieuwde ruimte werd ook een vernieuwend concept uitgerold. “We hebben verschillende reële situaties gecreëerd. Zo staan er bijvoorbeeld een paar volledig ingeklede en uitgeruste keukens. Buiten enkele kleine decoratiestukken is alles wat je ziet te koop”, zegt Stefaan Van Kerckvoorde, zaakvoerder van VK Design.

Met die voorstellingen toont VK Design meteen welke expertise het bedrijf in huis heeft en dat is een heleboel. “In één beweging worden alle ideeën en trends voorgesteld. Het draait bij ons niet enkel om een meubel, een wastafel of een keukenblad. Het is de totaalbeleving waar we op inspelen, van kleuren en geuren tot vloeren en verlichting.”

Smaakmaker

Het publiek kon meteen kennismaken met het nieuwe gegeven tijdens Open Bedrijvendag. In de keukens konden de bezoekers genieten van enkele kookdemo’s die ook in de toekomst gehouden zullen worden. “De accessoires zoals aangepaste potten voor inductie koken, kunnen bijvoorbeeld mee met de keuken worden besteld”, vertelt Stefaan Van Kerckvoorde. “Qua concept is het zeker iets anders dan wat men elders vindt. Het deed me dan ook een groot plezier dat de mensen onder de indruk waren van de nieuwe weg die we zijn ingeslagen.”

VK Design is een totaalinrichter van woningen, bedrijfsruimten, horecazaken of winkels. Ramen en deuren, keukens, insecten- en zonweringen, en badkamerinrichting vormen daarbij een greep uit het assortiment. Daniël Van Kerckvoorde startte 37 jaar geleden VK Design als eenmanszaak. In 1985 kwam zijn jongere broer Dirk Van Kerckvoorde er bij. Vandaag wordt het familiebedrijf uit Evergem geleid door Stefaan Van Kerckvoorde, zoon van de oprichter, en Dirk Van Kerckvoorde. In totaal zijn er 14 mensen actief, maar de zaak is nog op zoek naar versterking. Het gaat dan voornamelijk om technische profielen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.