Nieuws Oost-Vlaanderen Vlottere doorstroom aan The Loop

Vlottere doorstroom aan The Loop

Vlottere doorstroom aan The Loop

Het mobiliteitsbedrijf van Stad Gent en Artexis, uitbater van Flanders Expo, hebben de handen in elkaar geslagen. Samen werkten ze een plan voor vlotter verkeer en een betere signalisatie op The Loop uit.

The Loop ligt vlakbij de verkeerswisselaar van de snelwegen E17 en E40. Een nieuwe ringweg maakt het gebied vandaag al zeer vlot bereikbaar voor autoverkeer. Ook Flanders Expo behoort tot het gebied. De tweede grootste exporuimte van België ontvangt jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers. Een vlotte en efficiënte toegang tot de zone is dus uiterst belangrijk.

Duidelijkheid

Wie vandaag The loop oprijdt, ziet al de nieuwe borden. Het nieuwe signalisatieplan brengt afritnummers zoals bij autosnelwegen met zich mee. Het plan bevat ook nieuwe parkingbenamingen. Die combinatie van een afritnummer met een nieuwe parkingbenaming schept meer duidelijkheid voor bezoekers en exposanten van Flanders Expo.

Vanaf nu kunnen alle omliggende bedrijven en parkings makkelijk bereikt worden. Bezoekers van Flanders Expo kunnen afrit 7 nemen voor parking B. Parking C is bereikbaar via afrit 9. Standhouders nemen afrit 5 voor parkings A1, A3 en A4. Ikea Gent is dan weer makkelijk te bereiken via afrit 4.

Project van lange duur

Met The Loop krijgt Gent er een volledig nieuw stuk stad bij. In het gebied rond Flanders Expo is er plaats voor woningen, groen, winkels, vrije tijd en kantoren. Ingrepen zoals het nieuwe signalisatieplan houden de plek bovendien geschikt voor grootschalige evenementen zoals beurzen.

De ontwikkeling van The Loop verloopt, verspreid over verschillende fases, over enkele tientallen jaren. Dat is onder meer nodig om de aankoop van gronden, de projectontwikkeling en de aanleg van wegen en andere infrastructuur optimaal op elkaar te kunnen afstemmen. Sinds juni 2015 zijn er werken van start gegaan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.