Nieuws Oost-Vlaanderen Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen – kandidaat 2: Lode Roman

Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen – kandidaat 2: Lode Roman

Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen – kandidaat 2: Lode Roman

OUDENAARDE – Op 13 november wordt de Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen 2017 bekendgemaakt. Tot en met 1 november kan u uw stem nog uitbrengen. Naar aanleiding daarvan neemt Made in Oost-Vlaanderen deze week alle genomineerden onder de loep. Lode Roman, Voka ambassadeur regio Vlaamse Ardennen, is er daar één van.

Vandaag staat met Lode Roman en zijn broer Carlo de 14de generatie aan het roer van de brouwerij. Passie voor het product zat al die jaren in de genen. “Zonder liefde voor goed bier kan je onmogelijk 500 jaar met succes blijven groeien. De brouwerij heeft een traject afgelegd van een herberg in 1545 tot een brouwerij die vandaag een rijkelijk gamma met internationaal succes kan voorleggen. Dit is een grote erfenis waaraan mijn broer en ik ons hoofdstuk willen toevoegen”, aldus Lode Roman.

Ambachtelijk innoveren

Dat doet het duo met gevoel voor traditie. “Tijd is de dag van vandaag iets heel kostbaar, maar toch geven wij onze bieren de tijd die nodig is om hun volle smaak te bekomen”, duidt Lode Roman. En er is ook oog voor innovatie. “Daar investeren we wel degelijk in. Toch blijft bier brouwen voor ons een echte ambacht. Eentje die vakmanschap, liefde en toewijding vergt. Dat steken we dagelijks in onze producten, samen met onze 75 medewerkers.”

Liefde voor het vak

De passie voor het product zorgt bij de familie Roman bovendien voor een continue streven naar perfectie in een harde markt met vele spelers. “Het draait niet alleen om het aantal verkochte hectoliters, maar het gaat ook om het creëren van iets dat mensen samenbrengt. Het is onze sterke overtuiging dat liefde als vijfde ingrediënt naast mout, hop, gist en water staat.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.