Nieuws Oost-Vlaanderen Voka helpt Oost-Vlaamse bedrijven op pad in Latijns-Amerika

Voka helpt Oost-Vlaamse bedrijven op pad in Latijns-Amerika

ID:76500980

Voka helpt Oost-Vlaamse bedrijven op pad in Latijns-Amerika

In samenwerking met onder meer het Brugse consultancybedrijf Belofloripa wil Voka Oost-Vlaanderen een lerend netwerk opzetten voor Oost-Vlaamse bedrijven met ambities op de Latijns-Amerikaanse markt. Belofloripa is het levenswerk van de dynamische Braziliaanse Grace Keli de Aguilar Gomes, die jaren terug in België haar eigen bedrijf opstartte. Belofloripa is een specialist in zaken doen met Latijns-Amerika in zijn geheel en Brazilië in het bijzonder.

Het lerend netwerk Latijns-Amerika gaat deze maand nog van start en zal verschillende informatieve en praktijkgerichte seminaries organiseren, waarin ervaringsdeskundigen en experts een reeks internationale thema’s aankaarten. Dat kan gaan van importformaliteiten over distributiekanalen tot sales adviezen. De namiddagbijeenkomsten in Gent staan gepland op 20 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 18 september en 16 oktober. Belofloripa is met haar ceo aan de beurt op 22 mei. Grace Keli de Aguilar Gomes zal dan onder meer focussen op de import- en douaneformaliteiten voor wie zaken wil doen met Brazilië.

Zuid-Amerika bevestigt jaar na jaar haar belang als betrouwbare uitvoerregio. Met in 2015 een significante groei op het gebied van Vlaamse uitvoer naar Argentinië, Chili en Columbia bewijst het continent overigens meer te zijn dan alleen maar Brazilië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.