Nieuws Oost-Vlaanderen VOKA Politica op 21 juni op Gentse stadhuis

VOKA Politica op 21 juni op Gentse stadhuis

VOKA Politica op 21 juni op Gentse stadhuis

AAEAAQAAderluynVia “Voka Politica” brengt VOKA ondernemers uit de regio in contact met lokale besturen. Voor Gent vindt Voka Politica plaats op dinsdag 21 juni. Een tachtigtal ondernemers hebben zich al gemeld om op die dag in debat te treden met het Gentse stadsbestuur in een poging om samen een beleid uit te stippelen op maat van de ondernemer.  Maar er is nog plaats voor meer ondernemers om eveneens hun stem te laten horen.

“Ondernemingen zijn dé gangmakers van de economische ontwikkeling en welvaartcreatie”, zegt Stefan Derluyn (foto), directeur regio Gent bij VOKA Oost-Vlaanderen. “Zij zorgen voor werkgelegenheid en inkomen, niet alleen voor de mensen maar ook voor de overheid. Gent zet sterk in op ondernemers, doet inspanningen om investeringen aan te trekken en valt ook in positieve zin op met een sterke starterswerking, maar sinds zijn  aantreden in 2013 nam het huidige stadsbestuur ook een aantal betwiste maatregelen met aanzienlijke impact op bedrijven. Denken we maar aan het mobiliteitsplan, de verhoging van de bedrijfsbelastingen en de discriminatiescan. Het is de bedoeling om over alle aspecten op 21 juni van 15 tot 17 uur in het Gentse stadhuis met het volledige college van burgemeester en schepenen een open dialoog aan te gaan.”  

Ondernemers krijgen de kans om het beleid van het Gentse stadsbestuur te evalueren, maar ook om vragen te stellen over de concrete gevolgen voor hun bedrijf van een aantal specifieke maatregelen en om feedback te geven en suggesties te doen.

“Zowel uit de opmerkingen van de ondernemers als uit de replieken van het stadsbestuur zal veel te leren zijn”, zegt Stefan Derluyn nog. “Die lessen krijgen dan op de agenda van Voka een prominent plaatsje.”

Ondernemers die erbij willen zijn, kunnen zich nog altijd inschrijven via een mailtje aan sarah.facq@voka.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.