Nieuws Oost-Vlaanderen Voka stelt “Charter Duurzaam Ondernemen” voor

Voka stelt “Charter Duurzaam Ondernemen” voor

Voka stelt “Charter Duurzaam Ondernemen” voor

wim-cooman_lightboxOp maandag 26 september lanceerde Voka bij Volvo Car Gent, het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het charter biedt ondernemers de mogelijkheid om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven. Het gaat om het eerste Vlaamse charter dat officieel erkend wordt door de Verenigde Naties.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema binnen de ondernemerswereld. Grondstoffen worden schaarser, daarom moeten ondernemers duurzamer omspringen met energie maar ook inzetten op bijvoorbeeld slimme mobiliteit. Ook menselijk kapitaal wint aan belang. Dat vraagt om een doelgerichte en heldere aanpak. “Bovendien houden ook klanten – of dat nu bedrijven of consumenten zijn – steeds meer rekening met de mate waarin onderneming duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering”, zegt jan Van Gyseghem, manager communicatie bij Voka.

Om op deze vele uitdagingen in te spelen ontwikkelde Voka in samenwerking met de Verenigde Naties het “Charter Duurzaam Ondernemen”. Voka wil ondernemingen helpen om duurzaam ondernemen in hun DNA te verankeren. Door mee te stappen in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, dat vanaf januari 2017 over heel Vlaanderen wordt uitgerold, kunnen ondernemingen concreet werk maken van duurzaamheid.

Ondernemingen die drie jaar hebben deelgenomen aan het VCDO en in de loop van die drie jaar in elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties een actie hebben gerealiseerd ontvangen van CIFAL Flanders een UNITAR-certificaat  – UNITAR (United Nations Institute for Training and Research).  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.