Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Gent levert nu ook hybride auto’s af

Volvo Gent levert nu ook hybride auto’s af

Volvo Gent levert nu ook hybride auto’s af

Belangrijke primeur voor Volvo Gent. In de fabriek liep deze week de eerste hybride wagen, een Volvo van het type V60 Twin Engine, van de band. Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege woonde het ceremonieel moment bij en bleek danig in haar nopjes met de ecologische wagen Made In Belgium. De minister mocht de wagen zelf van de band rijden onder grote mediabelangstelling.

Volgens fabrieksdirecteur Eric Van Landeghem schuilt achter de productie van een hybride wagen nog eens zoveel meer knowhow dan in de productie van een klassieke auto. In principe na de zomer zou Bart Tommelein, minister van Energie, ook met een in Gent geproduceerde hybride Volvo S90 rond rijden.

Een hybride wagen combineert moeiteloos twee aandrijfbronnen: een dieselmotor en een elektrisch aangestuurde motor. De Gentse Volvo-fabriek mag sinds dit jaar de productie van de V60-serie overnemen van de Zweedse fabriek in Göteborg, en dat kan tellen als referentie en is een bewijs van hoge performantie. Het Zweedse concern heeft bijzonder hoge verwachtingen als het gaat om ecologische wagens. Volgens de multinational zouden er tegen 2025 wereldwijd om en bij de 1 miljoen elektrische wagens verkocht moeten worden. Het laat zich raden dat Volvo Gent daar op termijn danig veel voordeel zal uit halen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.