Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Gent mag niet één maar twee nieuwe modellen assembleren

Volvo Gent mag niet één maar twee nieuwe modellen assembleren

Volvo Gent mag niet één maar twee nieuwe modellen assembleren

Hakan Samuelson, de ceo van het Volvo-concern, kwam maandag tot in de Arteveldestad met een blijde boodschap voor de Gentse fabriek. Volvo Gent mag niet één, maar twee nieuwe en volwaardige modellen bouwen op het zogenaamde CM-platform. Het gaat om de opvolger van de V40 en de nieuwe medium SUV XC40. Foto’s of prototypes werden nog niet getoond. Sowieso benadrukte Samuelson dat de Oost-Vlaamse fabriek cruciaal blijft binnen het concern, omdat ze veel kwaliteit en efficiëntie biedt. De nieuwe auto’s zullen volgens de topman van Volvo enkel in Gent worden geassembleerd voor de EU-markt en voor de Amerikaanse markt.

Te oordelen aan het aantal prominenten die naar de rand van Gent was afgezakt, mocht een belangrijke mededeling worden verwacht: vier ministers (twee in functie, twee lieten zich vertegenwoordigen) , de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers, de topman van Agoria en de Gentse burgemeester Daniël Termont gaven present. Minister Philippe Muyters benadrukte dat Volvo Gent net als in het verleden zal kunnen rekenen op fiscale en sociale voordelen allerlei. Zo zal er ook een opleidingsvergoeding worden toegekend van in principe 2 miljoen euro. Datzelfde bedrag vloeide ook al naar Volvo Gent in 2010, 2011, 2013 en 2016, aldus Philippe Muyters.

De Gentse fabriek heeft een productiecapaciteit van om en bij de 250.000 auto’s per jaar. Plantmanager Eric Van Landeghem zei te hopen dat de fabriek eerlang op volle capaciteit zal kunnen draaien, maar zette daar geen timing op. Ook het investeringsbedrag blijft een goed bewaard geheim. “Sowieso is dit een superdag voor Volvo Gent”, aldus Van Landeghem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.