Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Gent popelt van verlangen

Volvo Gent popelt van verlangen

Volvo Gent popelt van verlangen

Volgens Li Shufu, de ceo van de Chinese groep en Volvo-eigenaar Geely, zal de productie van de nieuwe conceptwagen XC 40 (een kleine SUV) in de herfst opgestart worden in Gent. Daar wordt verlangend naar uitgekeken, niet alleen bij Volvo Gent zelf maar ook bij autoliefhebbers. Het prototype werd al in een minimale versie gepresenteerd aan onder meer premier Charles Michel, Jan Jambon en Kris Peeters.

Met de nieuwe wagen willen de Chinezen een visitekaartje afgeven. Niet minder dan vier aandrijfversies zullen beschikbaar zijn: naast diesel en benzine, ook elektrisch en hybride. Volvo wil horizon 2020 zwaar inzetten om zijn milieu imago. Een bijkomend aspect naast het argument van de veiligheid.

De Gentse Volvo-fabriek wordt alvast bevestigd in haar roeping als modelplant. Voor de productie van de XC40 wordt een portefeuille van liefst 200 miljoen euro vrijgemaakt. Als de band op normale toeren draait, zouden er in de haven van Gent elk jaar om en bij de 100.000 voertuigen klaar worden gemaakt voor verkoop. De XC 40 is overigens niet de enige auto die in Gent zal worden geassembleerd. Er moet ook een opvolger komen van de eveneens populaire V40. De Oost-Vlaamse fabriek heeft de toezegging gekregen dat het ook die wagen zal mogen in elkaar steken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.