Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo tovert eerste volledig elektrische vrachtwagen op het toneel

Volvo tovert eerste volledig elektrische vrachtwagen op het toneel

Volvo tovert eerste volledig elektrische vrachtwagen op het toneel

GENT – Het stond in de sterren geschreven dat het er zou van komen en nu is het zo ver: de eerste volledig elektrische truck is een feit. Made by Volvo en zo goed als zeker een commerciële voltreffer voor de site in Gent. De verkoop van het nieuwe model – de FL Electric- gaat in 2019 van start.

“Met trots presenteren we deze eerste van een reeks Volvo-trucks met volledig elektrische aandrijving voor het reguliere verkeer”, zo heette het uit de mond van Claes Nilsson, voorzitter van de truckdivisie van het Volvo-concern. “Met dit model maken we duurzame, stedelijke ontwikkelingen mogelijk met de voordelen die elektrische trucktransporten met zich meebrengen.”

Met betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast in de stad zijn er minder beperkingen voor huizenbouw en infrastructuur dan nu het geval is. Een elektrische truck zonder uitlaatgassen kan rijden in overdekte terminals en milieuzones. Het lage geluidsniveau van de trucks maakt het mogelijk om meer werk ’s nachts uit te voeren, zodat het overdag minder druk is op de weg. Er is veel interesse op de markt voor elektrische trucks. Veel potentiële klanten vragen naar de mogelijkheden die de nieuwe technologie biedt en wat voor invloed dit kan hebben op hun activiteiten.

Expertise aan boord

Volvo Trucks werkt volgens Jonas Odermaln (hoofd productiestrategie bij Volvo Trucks) nauw samen met verschillende leveranciers van oplaadapparatuur. “Het doel is altijd om klanten een hoge mate van bedrijfstijd en productiviteit te bieden”, aldus Jonas Odermalm. Het aanbod van Volvo Trucks wordt ondersteund door de gezamenlijke expertise van Volvo Group op het gebied van elektrische transportoplossingen. Zusterbedrijf Volvo Bus heeft sinds 2010 al meer dan 4000 elektrische bussen verkocht. De technologie voor aandrijving en energieopslag die wordt toegepast in de Volvo FL Electric, is vanaf het allereerste begin grondig beproefd en getest. Het uitgebreide Volvo Trucks dealernetwerk zorgt voor verkoop, service en levering van onderdelen.

De eerste trucks in de reeks Volvo FL Electric worden nu in bedrijf genomen door klanten in Göteborg, de thuisbasis van Volvo Trucks.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.