Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Trucks komt met wereldprimeur

Volvo Trucks komt met wereldprimeur

Volvo Trucks komt met wereldprimeur

Volvo Trucks pakt naar eigen zeggen uit met een wereldprimeur. Het heeft motoren ontwikkeld die ecologisch het verschil zullen maken in de markt. Het gaat om LNG-motoren die dezelfde prestaties leveren als dieselmotoren maar wel veel minder CO2 uitstoten. LNG staat synoniem voor vloeibaar aardgas. Ook biogas is aan de orde.

Volvo zal zijn nieuwe Euro 6-trucks met deze innovatieve aanvoermotor uitrusten. “De nieuwe zware trucks beschikken over dezelfde prestaties, rijeigenschappen en brandstofzuinigheid als de dieselmodellen van Volvo”, heet het in Gent. “Bovendien ligt de CO2-uitstoot van deze nieuwe trucks 20 à 100 procent lager -afhankelijk van de gekozen brandstof- in vergelijking met diesel. De nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG leveren een vermogen van 420 of 460 pk voor zwaar transport over middellange en lange afstanden. Met dank aan onze nieuwe trucks op vloeibaar aardgas of biogas kunnen we nu een alternatief bieden met een lage impact op het klimaat dat tegelijk voldoet aan de hoge vereisten op het vlak van prestaties, brandstofzuinigheid en rijbereik. Naar deze combinatie zijn onze transportklanten voor middellange en lange afstanden op zoek.”

Volgens Volvo betekent het dat een chauffeur die voor gas kiest, niet moet inleveren op het vlak van rijeigenschappen, brandstofzuinigheid of betrouwbaarheid. Aardgas bevat methaan. In het geval van biogas kan de impact op het klimaat met maar liefst 100 procent worden geëlimineerd terwijl de CO2-uitstoot bij gebruik van aardgas met 20 % wordt teruggeschroefd. Deze cijfers hebben betrekking op een rijdend voertuig, ook gekend als ‘tank to wheel’-emissies.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.