Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Trucks waarschuwt voor nog meer toeleveringsproblemen

Volvo Trucks waarschuwt voor nog meer toeleveringsproblemen

Volvo Trucks waarschuwt voor nog meer toeleveringsproblemen

Volvo Trucks, de tweede grootste vrachtwagenbouwer ter wereld, waarschuwt voor nog meer toeleveringsproblemen en oplopende kosten. Dat zei de Zweedse groep, die ook een fabriek heeft in Gent, donderdag bij de publicatie van haar jaarresultaten.

De jaaromzet van Volvo Group steeg met 31 procent tot 134,3 miljard kronen (omgerekend zo’n 12 miljard euro). Zowat de helft van de stijging was te danken aan wisselkoerseffecten, terwijl de hogere kosten wogen op de winstmarge. Die zakte tot 9,1 procent. De bedrijfswinst klokte af op 12,2 miljard Zweedse kronen (zo’n 1,09 miljard euro), wat iets onder de verwachtingen bleef.

LEES OOK. Volvo Car Gent bouwde meer wagens in 2022, maar chiptekorten bleven wegen op productie

“De situatie in de wereldwijde bevoorradingsketen voor onderdelen is nog altijd onstabiel en wordt gekenmerkt door verstoringen en onvoorspelbaarheid”, verklaarde CEO Martin Lundstedt in een begeleidend persbericht. “We blijven geconfronteerd met storingen, stilstand van de productie en extra kosten.”

Ook bij de Volvo-site in Gent kampen ze met tekorten. Deze week ligt de productie zelfs volledig stil door een gebrek aan microchips. “We hadden het ook graag anders gezien”, betreurde een woordvoerder vorige week woensdag.

LEES OOK. Volvo Car Gent legt productie hele week stil door chiptekorten

Maar de vraag blijft volgens Lundstedt groot en Volvo houdt zijn vooruitzichten onveranderd. De groep verhoogde het dividend tot 7 kronen per aandeel en keert ook een extra dividend uit van nog eens 7 kronen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.