Nieuws Oost-Vlaanderen Voor 't Labo trots op samenwerking met Rode Kruis

Voor 't Labo trots op samenwerking met Rode Kruis

Voor 't Labo trots op samenwerking met Rode Kruis

voortlabountitledSinds 1966 is Voor’t Labo uit Eeklo als leverancier van een breed assortiment labomateriaal uitegroeid van familiebedrijf tot gedreven kleine en middelgrote onderneming met heel wat ervaring en expertise.

“Permanente kwaliteitsverbetering, deskundig advies en open communicatie staan in onze aanpak centraal”, zegt zaakvoerder Carmen Van Waeyenberghe (foto).  “Door regelmatige opleidingen blijft onze kennis up to date en gecertificeerd. We kiezen altijd resoluut voor oplossingen op lange termijn die de Total Cost Of Ownership bij de klanten zo laag mogelijk te houden.”Het zorgde er nu ook voor dat Voor’t Labo gekozen werd als partner door Rode Kruis Vlaanderen, dat eind 2014 een marktstudie uitvoerde voor de vervanging van 15 bloedbankcentrifuges. Voor ’t Labo stelde in samenwerking met Hettich de Roto Silenta 630 RS voor en haalde na een grondige vergelijkings- en testperiode het order binnen.

In april 2015 werden 8 centrifuges in dienst genomen in de gloednieuwe campus te Mechelen waar dagelijks 750 tot 800 zakjes bloed verwerkt worden. In juni was Gent aan de beurt: in het vernieuwde productiecentrum, dat elke dag 550-600 zakken verwerkt,  werden de bestaande bloedbankcentrifuges vervangen door de Hettich Roto Silenta 630 RS.

In het lastenboek van Rode Kruis Vlaanderen ging grote aandacht naar veiligheid, kwaliteit van de afgeleverde bloedproducten, ergonomie en duurzaamheid, zowel wat levensduur als gebruikte materialen betreft. Daarnaast waren gebruiksvriendelijkheid en connectiviteit met het Bloedbank Informatie Systeem erg belangrijk.

Naast de technische productspecificaties speelde in het selectieproces en de uiteindelijke keuze voor Voor ’t Labo ook service en ondersteuning mee.

Dr. José Coene, medisch diensthoofd productie en logistiek bij het Rode Kruis zegt daarover : “De vlotte en deskundige ondersteuning gedurende het hele selectieproces – vanaf de initiële voorstelling van de machine tot en met de laatste validatieruns – door zowel de fabrikant Hettich als door Voor ’t Labo – heeft zeker ook bijgedragen tot onze keuze.

En daar is Carmen Van Waeyenberghe, zaakvoerder Voor ’t Labo blij mee: “Zowel op vlak van producten als dienstverlening streven we naar perfectie. We gaan dus enkel in zee met producenten en leveranciers waar we 100% vertrouwen in hebben. Dat we kunnen samenwerken met Rode Kruis-Vlaanderen is voor ons dan ook het teken dat onze ervaring, expertise en klantgerichte manier van werken vruchten afwerpt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons ook meer dan een slogan: we plannen binnenkort een actie waarbij we onze klanten maar ook het brede publiek aansporen om zelf ook bloed te geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.