Nieuws Oost-Vlaanderen Voormalige Gentse Victoir-site krijgt tweede leven

Voormalige Gentse Victoir-site krijgt tweede leven

Voormalige Gentse Victoir-site krijgt tweede leven

SINT-AMANDSBERG – Kortelings rijden de vrachtwagens af en aan om de oude Victoir-site van 6.000m2 aan de Striemenbergstraat te Sint-Amandsberg een nieuw leven te geven. Het hart van het Victoir-familiebedrijf stond er – sinds hun verhuis in 2008 naar hun nieuwe site in Wondelgem – verweesd bij. Victoir, productleverancier voor natte en droge bepleistering, gevelwerken en droogbouw, was er bedrijvig tussen 1911 en 2008. Met de bouw van een nieuw bedrijvenpark biedt IIIa DEVELOPERS deze goed bereikbare binnenstedelijke site opnieuw toekomstperspectief.

De Gentse projectontwikkelaar IIIa DEVELOPERS is reeds meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van vastgoedoplossingen voor de huisvesting van bedrijven. “Van bij de start ligt onze focus op de ontwikkeling van professioneel vastgoed. We ontwikkelen industriegebouwen zoals KMO-parken en individuele bedrijfsgebouwen op maat alsook kantoren. Met IIIa DEVELOPERS bouwen we vooral weldoordachte KMO-parken waar sleutel-op-de-deur KMO-units met een oppervlakte tussen de 150 en 500m2 individueel verkocht en verhuurd worden”, verduidelijkt Tim Mestdagh.

Aanbod

Dit nieuw binnenstedelijk bedrijfsverzamelgebouw wordt voorzien van groendaken en zal bestaan uit 11 casco KMO units welke zich situeren over 3 gebouwen. De oppervlaktes van de magazijnen variëren tussen de 94m² en 302m². Ook een bestaand bedrijfsgebouw van 867m² met hoofdzakelijk kantoorruimtes wordt in dit project opgenomen en apart verkocht/verhuurd. Aan de straatzijde bevindt zich een woonhuis dat eveneens toebehoort aan de site.

Synergie tussen bedrijven

Door het clusteren van meerdere KMO-units in een bedrijvenpark wordt een natuurlijke synergy gegenereerd tussen de bedrijven op de site. De mogelijkheid om gezamenlijke kosten te delen of gezamenlijke diensten te organiseren en te leveren aan gemeenschappelijke klanten wordt door de gevestigde ondernemers als een troef ervaren.

Ideale uitvalsbasis

Deze 11 units zijn een ideale uitvalsbasis richting Gent centrum, Gentse haven en station Dampoort. “Met IIIa DEVELOPERS gaan we steeds op zoek naar goed bereikbare terreinen, bij voorkeur regenereren we terreinen en geven we deze vaak vergeten of verwaarloosde terreinen een nieuwe bedrijfsmatige invulling”, geeft Tim Mestdagh nog aan.

De werken op deze site starten in oktober 2020 en de eerste bedrijvigheid wordt er verwacht in de zomer 2021. Het verloop van de werken kan je volgen op www.3adevelopers.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.