Nieuws Oost-Vlaanderen VR-bedrijf strijkt neer in Waasland Shopping Center: “Na het spel zien we vaak mensen puffen en hijgen”

VR-bedrijf strijkt neer in Waasland Shopping Center: “Na het spel zien we vaak mensen puffen en hijgen”

Stefan in de bijhorende virtual reality-uitrusting. Foto yjs

VR-bedrijf strijkt neer in Waasland Shopping Center: “Na het spel zien we vaak mensen puffen en hijgen”

SINT-NIKLAAS – Opvallend beeld in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas: mensen lopen er gewapend met een speelgeweer en virtualrealitybril schijnbaar in het ijle te staren. Bezoekers gaan er de strijd aan met zombies en andere virtuele vijandelijke figuren.

VR Base, een bedrijf dat virtualreality-ervaringen aanbiedt, heeft in samenwerking met het Waasland Shopping Center een pop-up geopend waarin bezoekers zich in een denkbeeldige wereld wanen. “We bieden hier vier spellen aan”, vertelt Stefan van VR Base.

“Vier shootersgames waarbij je bijvoorbeeld zombies of gevaarlijke bendeleden moet neerschieten. Dat is behoorlijk spannend en intensief. Na afloop van het spel zien we geregeld mensen puffen en uithijgen.”

Eerste ervaring

“Het gebeurt dat spelers eens gillen wanneer er plotseling een zombie achter hen verschijnt of hun voeten hoog opheffen voor een opstapje dat er in realiteit natuurlijk niet is. Dat is natuurlijk grappig om als buitenstaander te volgen”, zegt Stefan.

Tijdens het spelen kunnen voorbijgangers op schermen volgen wat de spelers zelf zien en meemaken. “Vaak is dat voor de passanten ook een trigger om zich zelf eens te wagen aan een spelletje in een virtuele wereld. We merken dat het voor heel wat mensen de eerste keer is dat ze in aanraking komen met virtual reality.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.