Vrouwelijke professionals en Koningin Mathilde houden inspiratieronde over duurzaamheid

LOCHRISTI - Markant vzw, een organisatie van en voor ondernemende vrouwen, organiseerde vandaag in Lochristi, in het kader van haar professionele netwerk Artemis, een inspiratieronde rond duurzaamheid ‘There is no planet B’. Hare Majesteit de Koningin ging aan tafel met 22 zakenvrouwen.

De lunch is na enkele edities een succesvolle netwerktraditie geworden waaraan telkens andere vrouwen deelnemen. Het thema van deze editie was ‘Sustainability’ of het duurzaam ondernemen binnen onze ondernemingen, rekening houdend met de 3 grote domeinen People, Planet en Profit.

Algemeen voorzitter van Markant vzw Lieve Droogmans: "Koningin Mathilde is Speciaal Pleitbezorger voor duurzame ontwikkeling en hecht belang aan het engagement van de private sector voor de uitvoering van de doelstellingen rond duurzaamheid. Met het thema van deze lunch wilden wij het belang van duurzaamheid binnen ondernemingen in de kijker zetten, door praktijkgetuigenissen van vrouwelijke professionals uit zowel grote multinationals als KMO’s.”

Van KMO tot multinational

Onderneemsters Dominique Baekelandt van AkzoNobel en Sanne Nieulandt van het Aalstse Nieulandt Recycling brachten een praktijkgetuigenis over de implementatie en integratie van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in hun onderneming.

Na de praktijkgetuigenis van 30 minuten gingen de inspiratierondes van start en werd er dieper ingegaan op de materie. De Koningin nam deel aan de gesprekken en schoof telkens na 20 minuten door naar een volgende tafel.

Markant vzw

Markant vzw is een netwerk met 25.000 vrouwelijke leden en stimuleert met diverse projecten vrouwen om als zelfstandige op te starten of hun carrière uit te bouwen. Het biedt elk jaar meer dan 4.000 inspirerende activiteiten aan voor vrouwen met een actieve en ondernemende houding. 3.000 vrijwilligers en 30 medewerkers werken hieraan mee.