Nieuws Oost-Vlaanderen Vynckier site herbergt unieke tentoonstelling oldtimers van Gentse familie Mahy

Vynckier site herbergt unieke tentoonstelling oldtimers van Gentse familie Mahy

Vynckier site herbergt unieke tentoonstelling oldtimers van Gentse familie Mahy

GENT – Van 9 september tot en met 31 oktober kunnen oldtimer liefhebbers hun hart ophalen in Gent. De expo ‘Mahy – a family of cars’ brengt een deel van de collectie wagens van de Gentse family Mahy, tot voorheen nooit getoond aan het publiek, met bijhorende verhalen en foto’s samen in een éénmalige unieke museale opstelling. Dit alles op een historische locatie, namelijk de oude Vynckiergebouwen aan de Nieuwevaart te Gent.

De Gentse familie Mahy beschikt over één van de grootste collecties oldtimers ter wereld. Decennia lang verzameld in het Wintercircus te Gent. Vandaag is een gerestaureerd deel van deze collectie te bezichtigen in een tweetal musea in België. Het andere deel, ‘de reserve’ genaamd, bestaat uit meer dan 600 wagens, en is tot op vandaag nog nooit getoond aan een breed publiek.

 

Voor het eerst wordt ‘de reserve’ ontsloten: 600 authentieke auto’s, die jarenlang in het stof hebben gestaan, bumper aan bumper, zijn op meesterlijke wijze in beeld gebracht. 50 topstukken werden letterlijk ‘uitgelicht’ in een speciaal gemaakte fotostudio. Het is een mix van legendarische bolides, doordeweekse familiewagens, zwierige sleeën en vergeten vierwielers, elk met een eigen verhaal.

Het boek Mahy – Family of Cars belicht deze stille stoet van unieke old- en youngtimers en vertelt ook de verhalen die in hun achteruitkijkspiegels geschreven staan. Verhalen zoals ze die al generaties lang vertellen bij Mahy, a family of cars.

De expo Mahy – a Family of Cars

Een selectie uit deze collectie wagens, de bijhorende fantastische verhalen en de prachtige foto’s komen nu samen in een éénmalige unieke museale opstelling, en dit op een historische locatie, namelijk de oude Vynckiergebouwen aan de Nieuwevaart te Gent.

De tentoonstelling ‘Mahy – a Family of Cars’ loopt van 9 september t.e.m. 31 oktober. Info & tickets: www.expo-mahy.be

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.