Nieuws Oost-Vlaanderen Waasland shopping krijgt nieuwe beheerder

Waasland shopping krijgt nieuwe beheerder

Waasland shopping krijgt nieuwe beheerder

De Antwerpse Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult, een dochteronderneming van AG Real Estate. Daarmee krijgt Waasland Shopping Center een nieuwe beheerder. De overname wordt in de loop van mei 2017 afgerond. “Dit is een belangrijke stap in het groeiproces van zowel beide bedrijven als van de markt in het algemeen”, licht Ingrid Ceusters, ceo van Group Hugo Ceusters-SCMS, toe.

Group Hugo Ceusters-SCMS had tot nu toe twaalf shoppingcenters en zeventien retailparken in beheer. Daartoe behoorden onder andere Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. “Met de aankoop van Devimo Consult komen er zes shoppingcenters, zestien retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij”, verduidelijkt Ingrid Ceusters. “Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d’or in Brussel, Rive Gauche in Charleroi en Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg.” Zowel Devimo Consult als Group Hugo Ceusters-SCMS blijven autonoom functioneren. Met de overname wil de Antwerpse vastgoedgroep haar expertise uitbreiden en zowel in Franstalig België als internationaal groeien. AG Real Estate, de verkopende partij, staat voortaan zelf in voor het beheer van haar eigen shoppingcenters. Het gaat om een zevental, waaronder shoppingcenter Gent Zuid.

Waasland Shopping Center opende de deuren in 2005, en kende in 2009 een topjaar met 6.588.470 bezoekers. Sindsdien daalt het aantal bezoekers minimaal, maar die dalende trend werd vorig jaar omgebogen in een stijging van één procent, goed voor 6.091.254 bezoekers. Ook de omzet kende in 2016 een soortgelijke toename.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.