Nieuws Oost-Vlaanderen Wase bedrijven krijgen charter voor duurzaam ondernemen

Wase bedrijven krijgen charter voor duurzaam ondernemen

De bedrijfsleiders kregen hun Voka certificaat rond duurzaam ondernemen. Foto ies

Wase bedrijven krijgen charter voor duurzaam ondernemen

Verschillende bedrijven uit de regio Antwerpen en het Waasland ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), als erkenning voor hun inspanningen rond duurzaam ondernemen.

De bedrijven gingen het voorbije jaar de uitdaging aan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en het werkcomfort van hun medewerkers te verhogen. Het charter vertrekt vanuit de zeventien duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties.

“Een duurzamere catering met minder voedselverspilling, het stimuleren van een sportievere levensstijl bij werknemers, het gebruik van biologische schoonmaakproducten, het zijn enkele concrete voorbeelden van initiatieven waarmee bedrijven hun duurzaamheidsscore kunnen verhogen”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel van Voka aan.

Duurzaamheidsscore

Ingenieursbureau SBE uit Sint-Niklaas nam al voor de vijfde keer deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Hierdoor mag het in oktober het SDG Champion-certificaat van de Verenigde Naties in ontvangst nemen. “Dit traject hielp ons om de eerste stappen in ons duurzaamheidsverhaal te zetten en die om te zetten naar een krachtig beleid”, zegt zaakvoerder Jan Thomas. “We ontwikkelden bijvoorbeeld een specifieke tool waarmee we aan al onze projecten een duurzaamheidsscore toekennen. Dat helpt om onze voetafdruk te verkleinen.”

Naast SBE vielen ook volgende Wase bedrijven in de prijzen: Niko (Sint-Niklaas), Van Hoecke (Sint-Niklaas), Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Sint-Niklaas), ChocDecor (Lokeren), Transportgroep Gilbert De Clercq (Temse), Maatschappij Linkerscheldeoever (Beveren), Avamoplast (Lokeren), CoffeeRoots (Kruibeke), John Bean Technologies (Sint-Niklaas), SVK (Sint-Niklaas).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.