Nieuws Oost-Vlaanderen Watt Factory schiet uit startblokken

Watt Factory schiet uit startblokken

Watt Factory schiet uit startblokken

De smart cityhub van Watt Factory in het voormalige pakhuis van textielbedrijf La Lys is nu officieel geopend. De voorbije maanden heeft de Gentse community van ondernemers en creatievelingen, die door smart cities en klimaatverandering gebeten zijn, de eerste concrete samenwerkingen opgezet.

Tijdens het event kon er kennis worden gemaakt met demo’s en installaties van de start-ups en de partners van Watt Factory. Onder andere de Vlerick Business School ging een samenwerking aan. “Vlerick zal enerzijds een aanzienlijk deel van het ontwikkelingstraject van de start-ups in het acceleratieprogramma van Watt Factory verzorgen. Anderzijds zullen we ook samen naar onze eigen partners stappen om een geïntegreerd traject aan te bieden”, licht Miguel Meuleman, professor entrepeneurship, toe.

Tijdens de officiële opening nam onder andere medeoprichter van Watt Factory Jonas Dhaenens het woord: “Toen Nicolas Bearelle, ceo van Re-Vive, mij en enkele andere ondernemers benaderde met het idee om samen de schouders onder een smart cityhub in Gent te zetten, heb ik niet lang getwijfeld. Bedrijven en mensen met eenzelfde visie op een beter leven in de stad samenbrengen, kan alleen maar leiden tot het creëren van meer gelijksoortige bedrijven.” Ook schepen van Burgerzaken Sofie Bracke benadrukte het verbindende belang van Watt Factory: “Zowel start-ups, academische instellingen, grote bedrijven, de overheid als de burger vinden er elkaar. Samen kunnen ze er aan oplossingen voor onze steeds sneller veranderende samenleving werken.”

Professor Sidharta Guatama van I-Know zorgde tijdens het event voor een bus van de toekomst. Daarin was er nieuwe technologie voor slimme steden van de toekomst te bekijken. Zo was er een realtime robot mapper, een ambulancedrone en ShopperVision, dat met Google Glasses voor consumentanalyses zorgt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.