Nieuws Oost-Vlaanderen Webshop geeft tweedehandsfietsen nieuw leven

Webshop geeft tweedehandsfietsen nieuw leven

Webshop geeft tweedehandsfietsen nieuw leven

Fietsen zijn in Gent niet meer weg te denken, en dat bracht Said Soussi aan het denken. Als een pionier stortte hij zich op tweedehandsfietsen. Zo houdt de zaakvoerder van Fietsenmaeker om de drie weken een stockverkoop in zijn magazijn in Sint-Amandsberg met een honderdtal exemplaren. Zowaar nog unieker is dat Said Soussi vorige maand een website met tweedehandsfietsen lanceerde.

“De interesse in tweedehandsfietsen is de laatste jaren enorm toegenomen. Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat er veel fietsen gestolen worden, maar ook met kleinere budgetten die men ter beschikking heeft”, zegt Said Soussi. De fietsen staan één voor één uitgestald op de webpagina met een duidelijke omschrijving. “Allemaal zijn ze pico bello in orde. Eens gekocht, worden ze thuis met garantie geleverd.”

Fietsenmaeker

Na zijn studies in taalkunde, maar met een passie voor de fietsenwereld, begon Said Soussi in 2005 met een eigen zaak. Fietsenmaeker bevindt zich op het Gentse Sint-Pietersplein. “Ik kan zeker niet klagen, want de zaken gaan bijzonder goed. Het mobiliteitsplan heeft daar ook een belangrijk aandeel in”, vertelt de Belg met Marokkaanse roots.

Momenteel telt Fietsenmaeker twee personeelsleden en de nieuwe webpagina is een teken dat Said Soussi niet bij de pakken blijft zitten. “Ik denk nu al vooruit aan volgende stappen. Een economische doelstelling heb ik niet echt, maar ik wil vooral mijn klanten gelukkig maken door hen een goede service te bieden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.