Nieuws Oost-Vlaanderen Week van het Afvalteam krijgt warme aandacht

Week van het Afvalteam krijgt warme aandacht

Week van het Afvalteam krijgt warme aandacht

Nog tot en met 21 november is het de Week van het Afvalteam. Dit gaat bij Verko niet ongemerkt voorbij. De medewerkers krijgen fijne traktaties voor hun dagelijkse inzet, maar ook bijzondere aandacht. Directie en bestuur steken mee de handen uit de mouwen op een koude werkdag.

De baas van Verko achter de vuilniskar. Dat zie je niet iedere dag. Maar het is ondertussen een traditie geworden in de Week van het Afvalteam. Dan staat directeur Peter De Leeuw een beetje vroeger op om samen met zijn mensen om 7 uur op ronde te vertrekken: “Ik vind het altijd eens fijn om in de schoenen en in de kleren van onze afvalophalers te staan. Een dagje met hen meewerken geeft een beter inzicht in hun job. Je ontdekt de gevaren op de baan vanuit hun oogpunt. En sowieso leer je hen op een andere manier kennen.”

Ook de raad van bestuur wil zijn appreciatie uiten voor zij die dagelijks zorgen voor een vlotte en efficiënte afvalinzameling. Daarom steken bestuursleden Jan Tondeleir, Roos Locquet, Jan Stevens en Lotte Peeters deze week ook nog de handen uit de mouwen op het recyclagepark. En bestuurslid Nele Cleemput ging maandag al GFT inzamelen: “Ik sta ervan versteld hoe bewonderenswaardig werk de afvalmedewerkers continue verzetten, dag in dag uit, weer of geen weer. Ik ben zelf ook dankbaar dat ik met hen eens de baan op mocht. Ook onze inwoners zijn dankbaar voor het werk van de afvalploegen. Ze tonen dit met tekeningen en kleine attenties.”

 

Alle ophalers, chauffeurs en medewerkers van de afvalverwerking kregen begin deze week een pakje friet als warme afsluiter van een koude werkdag. Voor de medewerkers van de kringloopwinkels en recyclageparkwachters is donderdag een ontbijtmand voorzien. Dirk Abbeloos, voorzitter van Verko: “Heel het team zorgt voor netheid in ons straatbeeld. Ze mogen daar fier zijn. Wij zijn als bestuur en directie ook fier op hen. En daarom kreeg iedereen nog een trui met de slogan Ik heb de schoonste job.”

De Week van het Afvalteam is de nieuwe naam voor De Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. VVSG en Interafval lanceren de campagne al voor 6de keer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.