Nieuws Oost-Vlaanderen WELT lanceert digitale jobbeurs voor werkplekleren

WELT lanceert digitale jobbeurs voor werkplekleren

WELT lanceert digitale jobbeurs voor werkplekleren

OOST-VLAANDEREN – WELT en Voka Oost-Vlaanderen pakken uit met een primeur. De eerste digitale jobbeurs voor werkplekleren gaat dan live. Die moet bedrijven stimuleren om werkzoekenden kansen te bieden via de formule Leren op de werkvloer.

Eind oktober 2017 telde Oost-Vlaanderen 48.288 werkzoekenden en 35.989 openstaande vacatures. Tijdens het voorbije jaar daalde het aantal werkzoekenden wel met 5,3 procent, maar het aantal vacatures in Oost-Vlaanderen nam toe met 21,7 procent. Ondernemingen willen dus wel opnieuw aanwerven, maar vinden slechts heel moeizaam de geschikte profielen.

Om deze mismatch een handje toe te steken, introduceerde Voka Oost-Vlaanderen het WELT-project. WELT staat voor WerkErvarings- en LeerTrajecten en is een concept van kortlopende stages zonder directe aanwervingsverplichting.

Digitale impuls

Het hele project krijgt vanaf 1 december een duwtje in de rug via Digitalentwerkt.be. Dat is de allereerste digitale jobbeurs voor werplekleren. “Alle Oost-Vlaamse bedrijven kunnen hun leerplaatsen en vacatures op dit online platform plaatsen. Werkzoekenden kunnen snel en rechtstreeks solliciteren. Zo creëren wij nieuwe mogelijkheden voor een geslaagde match op de arbeidsmarkt”, zegt Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen.

Een partnership tussen Voka Oost-Vlaanderen en diverse arbeidsbemiddelaars zorgt voor een ruime verspreiding van het platform zodat ook onontgonnen talent wordt bereikt. De digitale jobbeurs blijft openstaan tot 31 december 2017. Meer dan 30 bedrijven bieden ruim 100 vacatures en dat aantal zal elke dag nog groeien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.