Nieuws Oost-Vlaanderen Wereldprimeur: Hygiena brengt als eerste cassonade bio rietsuikers op de markt

Wereldprimeur: Hygiena brengt als eerste cassonade bio rietsuikers op de markt

Wereldprimeur: Hygiena brengt als eerste cassonade bio rietsuikers op de markt

SINT-NIKLAAS – Hygiena, Belgische groothandel van bio producten en specialist in bio rietsuikers, pakt uit met unieke cassonade bio rietsuikers. Een echte primeur in de globale voedingsindustrie. “Geen enkele andere producent was tot op vandaag bereid om deze biologische soorten te produceren”, aldus Jos Muyldermans, suikerexpert van Hygiena. Dit innovatieve bedrijf uit Sint-Niklaas laat deze biologische cassonade rietsuikers op een unieke ambachtelijke wijze maken.

Hygiena is als eerste en enige groothandel in de wereldwijde voedingsindustrie erin geslaagd om biologische cassonade rietsuikers aan te bieden. Een echte primeur dus! En dat komt allemaal dankzij het jarenlange onderzoek van Jos Muyldermans, suikerexpert van Hygiena. Bijna 30 jaar is hij op zoek gegaan naar deze bio rietsuikers.

“Deze nieuwe biologische cassonade rietsuikers zijn mengsels van verschillende soorten rietsuiker, afkomstig uit Paraguay, Brazilië, Argentinië en India”, aldus Muyldermans. “In tegenstelling tot de andere suikers bevatten deze bio cassonade rietsuikers nog alle belangrijke voedingsbestanddelen en behouden ze nog hun echte pure vorm. De potentiële volumes van deze bio rietsuikers liggen echter veel lager dan de productie van andere suikers. Daardoor hebben de grote producenten niet veel interesse in deze bio rietsuikers.”

(H)eerlijk productieproces

Nadat de suiker is aangekomen in Europa, wordt het zoete goedje gemengd en gezeefd. Vervolgens wordt enkel de fijnste rietsuiker opnieuw gemengd met biologische rietsuikermelasse. Als laatste stap worden de biologische cassonade rietsuikers verpakt in een composteerbare verpakking in Sint-Niklaas, de hoofdvestiging van Hygiena.

“Onze cassonade wordt enkel geproduceerd met zeer fijn gezeefde bio rietsuiker en bio rietsuikermelasse, maar zonder toevoeging van karamel”, aldus Muyldermans. “De aanwezigheid van voedingsbestanddelen eigen aan het suikerriet en het hoog gehalte aan rietsuikermelasse zorgen voor een rijk aroma.”

Bio kokosbloesemsuiker

Naast biologische cassonade rietsuikers, verdeelt Hygiena ook bio kokosbloesemsuiker. Deze zoetigheid wordt gemaakt uit het sap van de bloemknoppen van de kokospalm. Door het sap van kokosbloemen te kristalliseren, verkrijg je een ongeraffineerde suiker. Maar opgelet: deze suiker wordt soms verward met palmsuiker. Dat is een logische redenering, want bio kokosbloesemsuiker is een gelijkaardig product maar afkomstig van een ander soort palmboom. Deze zoetstof wordt niet verhit waardoor alle aanwezige mineralen, waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B-vitamines, bewaard blijven. Dit product heeft een lage glycemische index waardoor het minder invloed heeft op schommelingen van de bloedsuikerspiegel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.