Nieuws Oost-Vlaanderen Westrem Building krijgt nieuwe invulling na opfrissing

Westrem Building krijgt nieuwe invulling na opfrissing

Westrem Building krijgt nieuwe invulling na opfrissing

Verschillende ruimtes van de nieuwe Westrem Building in Sint-Denijs-Westrem zijn opnieuw ingenomen. Het grote complex van 4500 vierkante meter aan de Kortrijksesteenwge stond na het vertrek van Deloitte begin dit jaar en AG Insurance in 2015 leeg. Omwille van de grootte was het moeilijk om een geschikte huurder te vinden. Daarom stelde Group Hugo Ceusters een actieplan op om het gebouw conform de markt op te frissen.

De beschikbare ruimte werd, in nauwe samenspraak met de verhuurder en collegamakelaar CD Vastgoed uit Sint-Denijs-Westrem, in kleinere ruimtes verdeeld. Het complex dat vroeger MG Building heette, kreeg de naam Westrem Building en werd grondig opgelapt om opnieuw met een frisse look van start te gaan. “De nieuwe naam en totempaal aan de straatkant, vernieuwde ledverlichting en een volledige update van de signalisatie van de ondergrondse parking en gemeenschappelijke delen van het gebouw zijn slechts een greep uit de vele aanpassingen”, verduidelijkt Lander Vervaecke van de beheersafdeling van Group Hugo Ceusters. Het gebouw speelt met de verdeling in kleinere ruimtes bovendien in op de huidige vraag op de Gentse kantorenmarkt.

Intussen hebben verschillende ruimtes van de Westrem Building al een nieuwe invulling gekregen. “Dit toont aan dat een opfrissing van bestaande en verouderde gebouwen een must is om nieuwe huurders aan te trekken. Voor bedrijven moet ook de look and feel van een gebouw passen met het imago dat ze naar buiten wensen te brengen”, licht Emilie Stampaert, afdeling makelaardij van Group Hugo Ceusters, toe. De volledige gelijkvloers werd opnieuw verhuurd aan onder andere Effectis en ABK Bank. Daarnaast lopen er ook nog gespreken met andere partijen rond de beschikbare ruimtes op de eerste verdieping. Deze onderhandelingen bevinden zich in de eindfase.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.