Nieuws Oost-Vlaanderen Wijnroute door Oost-Vlaanderen verbindt ondernemers met elkaar

Wijnroute door Oost-Vlaanderen verbindt ondernemers met elkaar

Wijnroute door Oost-Vlaanderen verbindt ondernemers met elkaar

Voor de vijfde maal reeds organiseert Luc Dewulf, wijnkenner par excellence, zijn Wijnroute van Vlaanderen. Dit is een autorally die de deelnemers, in de praktijk hoofdzakelijk ondernemers, leidt langs een route die dit jaar dwars door de provincie Oost-Vlaanderen loopt. De deelnemers koppelen er het nuttige aan het aangename: een schilderachtig parcours met stops op ankerpunten waar wijn om de een of andere reden een prominente plaats inneemt.

Luc Dewulf is nationaal ondervoorzitter van de vzw Vlaamse Wijngilde, een non-professionele wijnvereniging van wijnvrienden, verenigd in 40 commanderijen verspreid over heel Vlaanderen en met in totaal 2100 leden. “Het initiatief dateert van 2013 en werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de eerste wijnhandel die zich 100 procent focuste op Belgische wijnen, het Antwerpse Belgian Wines van Jan De Maere”, aldus Dewulf. “Omdat dit jaar Oost-Vlaanderen aan de beurt is, kregen we ook de medewerking van de International Businessclub of Flanders.”

Op vandaag hebben er zich al 365 mensen ingeschreven voor deelname aan de rally. Hoofdzakelijk dus ondernemers. “Hiermee stevenen we af op een absoluut record”, aldus Dewulf. “Zelfs de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Jan Briers, komt ons initiatief steunen door deelname met zijn dame aan de rally en het diner. Het is de vijfde Wijnronde. De voorgaande edities gingen door in Hageland – Haspengouw, Heuvelland, de Maasvallei tot Voerstreek en in Wallonië. Oost-Vlaanderen is aan de beurt op zaterdag 20 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.