Nieuws Oost-Vlaanderen Willy Naessens organiseert airshow in Wortegem-Petegem

Willy Naessens organiseert airshow in Wortegem-Petegem

WORTEGEM-PETEGEM / MARIE-JEANNE HUYSMAN EN WILLY NAESSENS

Willy Naessens organiseert airshow in Wortegem-Petegem

De flamboyante en alom gerespecteerde ondernemer Willy Naessens zit om geen stunt verlegen. Jarenlang al organiseert hij in zijn dorp Elsegem, een deelgemeente van Wortegem-Petegem, het Belgisch Kampioenschap paardenmennen, een spectaculaire sport die kan rekenen op heel wat publieke belangstelling. In het najaar wil Naessens, een ondernemer met pit, uitpakken met een nieuwe stunt. Hij wil met name een heuse airshow laten doorgaan in het luchtruim boven zijn dorp. Burgemeester Luc Vander Meeren (Open VLD) toont zich enthousiast.

Met het begrip airshow kan je natuurlijk alle kanten uit. In De Standaard gaf de burgervader tekst en uitleg: “Er zullen geen straaljagers over Elsegem vliegen”, aldus Vander Meeren. “Het gaat om een show met lichte propellervliegtuigen die een minimale vlieghoogte van tweehonderd meter aanhouden. Ik verwacht dat Willy Naessens zelf in een goede verstandhouding met alle inwoners de zak zal aanpakken. Koeien zijn alvast banger van een luchtballon dan van een propellervliegtuigje.”

Willy Naessens is een begrip in Wortegem-Petegem, en zelfs ver daarbuiten. In zijn eigen gemeente werd hij in 2004 ereburger, en dit omwille van zijn verdiensten als ondernemer en zijn grote maatschappelijke inzet. Willy Naessens is 78 en nog steeds het uithangbord van de gelijknamige bouwgroep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.