Nieuws Oost-Vlaanderen Willy Naessens plant bedrijfsbos aan: “Jeugdbewegingen, wandelaars, fietsers of ruiters, iedereen is er welkom”

Willy Naessens plant bedrijfsbos aan: “Jeugdbewegingen, wandelaars, fietsers of ruiters, iedereen is er welkom”

Foto pdv

Willy Naessens plant bedrijfsbos aan: “Jeugdbewegingen, wandelaars, fietsers of ruiters, iedereen is er welkom”

WORTEGEM-PETEGEM – Willy Naessens greep de ‘Dag van de Natuur’ aan voor het aanplanten van een bedrijfsbos met 5.000 bomen en struiken, tussen de Biesvijverstraat en de Kosterstraat in Petegem a/d Schelde. “Het bos wordt voor iedereen opengesteld”, zegt de Elsegemse bouwondernemer.

Naessens liet de ‘Dag van de Natuur’ op zondag 27 november niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij riep de buurtbewoners en zijn personeel op om mee te helpen aan de verdere uitbouw van zijn bedrijfsbos tussen de Biesvijverstraat en de Kosterstraat in Petegem a/d Schelde. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 6,5 hectare, waarvan 2,5 hectare weiland. Zondag werden zowat 5.000 bomen en struiken aangeplant.

“We zetten ons met de Willy Naessens Group volop in op duurzaam ondernemen”, zegt de bouwmagnaat. “Er is in Vlaanderen echt een tekort aan bos, terwijl bos zo belangrijk is voor mens en dier. Ons bedrijfsbos zal zorgen voor gezonde lucht, koelte, rust en ontspanning, vandaag en voor toekomstige generaties.”

Het reeds bestaande bos wordt intussen opengesteld voor iedereen. “Zo kunnen jeugdbewegingen er spelen en ravotten. Ook wandelaars, fietsers en ruiters zijn meer dan welkom. Binnenkort zullen er ook picknickbanken en fit-o-meters te vinden zijn. Deze banken en toestellen zullen vervaardigd worden door de studenten van het Bernardustechnicum in Oudenaarde”, zegt Kris Vanrenterghem, verantwoordelijk voor het duurzaam beleid van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.