Nieuws Oost-Vlaanderen Wilt u als kmo belastingen besparen? Investeer in film!

Wilt u als kmo belastingen besparen? Investeer in film!

Wilt u als kmo belastingen besparen? Investeer in film!

000000000taxshDe hervorming van de Tax Shelter-wetgeving begin 2015 biedt ook kmo’s interessante mogelijkheden om via investeringen in de filmindustrie mooie belastingbesparingen te realiseren.   Meer bepaald wordt investeren in Tax Shelter voortaan eenvoudiger, wordt het te behalen rendement vastgelegd en dit onafhankelijk van de film waarin de vennootschap in kwestie investeert. Een vennootschap die in Tax Shelter investeert ontvangt vanaf nu een aantrekkelijk vast rendement van 12,68% bruto.

Bovendien oefent Tax Shelter een positieve invloed uit op de financiële positie van vennootschappen omdat de onmiddellijke belastingbesparing via Tax Shelter hoger uitvalt dan het daadwerkelijk geïnvesteerde bedrag. Terwijl vroeger een groot aantal kmo’s geen gebruik kon maken van deze fiscale stimulans omwille van onvoldoende liquide middelen, kunnen kmo’s met minder liquide middelen sinds de hervorming ook gebruikmaken van Tax Shelter. 

De Tax Shelter-wet die in 2003 door de Belgische overheid werd ingevoerd met als doel de audiovisuele sector te steunen, heeft al behoorlijk wat succesverhalen geschreven.  In totaal werd bij vennootschappen meer dan een miljard euro opgehaald en geïnvesteerd in de Belgische audiovisuele sector. En daar kan sinds dit jaar nog heel wat bijkomen. Want de wetgeving is hervormd en houdt onder andere in dat de fiscale vrijstelling is  opgetrokken van 150% naar 310%, waardoor de impact op de thesaurie beduidend beperkter werd. De hervormde Tax Shelter-wet voorziet nu in een vast rendement, onafhankelijk van de film waarin wordt geïnvesteerd. Dit rendement bedraagt momenteel 12,68% bruto over een periode van 18 maanden en wordt enerzijds gerentabiliseerd via het fiscale voordeel en anderzijds via de Tax Shelter premie. 

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de Tax Shelter kunnen terecht bij een aantal gespecialiseerde adviesbedrijfjes zoals Casa Kafka die als bruggenhoofd fungeren tussen de audiovisuele wereld en het ondernemingsleven. Ook de fiscale adviseurs kennen hun weg in de Tax Shelter wetgeving. Voor goed draaiende vennootschapen die een flinke belastingbesparing willen realiseren is de Tax Shelter naar het oordeel van zowat alle specialisten alleszins de moeite waard, zeker nu de rente zo laag staat.  De formule is uitermate geschikt voor ondernemingen die op een bpeaald ogenblik veel cash hebben en die oordeelkundig willen beleggen en tegelijk hun fiscaliteit willen optimaliseren, zo heet het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.