Johnny Crijns en chef-koks Randis Mateo en Wander De La Rosa. — © yjs Johnny Crijns en chef-koks Randis Mateo en Wander De La Rosa. — © yjs

Wima-bowling ondergaat metamorfose en opent zomerse pop-up: “Streetfood met invloeden van over de hele wereld”

De Sint-Niklase filialen van Wima-bowling op de Grote Markt en de Plezantstraat ondergaan de komende maanden een grondige metamorfose. Tijdens de werken zit het team niet stil en opent zaakvoerder Johnny Crijns samen met chef-koks Randis Mateo en Wander De La Rosa een zomerse pop-up op de Grote Markt. “Er zal streetfood met invloeden van over de hele wereld geserveerd worden”, klinkt bij de chefs.

De pop-upbar wordt een samenwerking tussen Wima en cateringbedrijf ToTaste van chef-kok Wander De La Rosa. “Samen met collega Randis Mateo zorgen we voor een innovatieve kaart met streetfood en unieke smaken”, vertelt Wander. “Zo serveren we loaded fries met telkens een invloed vanuit een ander culinair werelddeel. Samen met een cocktail of ander fris drankje zorgt dat voor de perfecte combinatie tijdens de zomermaanden.”

“Alles samen kunnen we hier zo’n tachtig personen verwelkomen op ons terras en in ons gebouw. Na de zomer maken we de balans op, maar we hebben absoluut de ambitie om dit concept verder op een duurzame manier uit te bouwen. Het is enorm fijn dat Wima mee wil schrijven aan dit verhaal tijdens de veranderingen die op til zijn.” (Lees verder onder de foto)

Johnny Crijns en chef-koks Wander De La Rosa en Randis Mateo. — © yjs

Die heuse veranderingen binnen Wima zullen na de zomer te merken zijn. In oktober vorig jaar nam Wima Bowling het Bowlingpaleis in de Plezantstraat over en baatte er enkele maanden een zogeheten pop-up Wima uit. Nu sluit de pop-up en krijgt het filiaal een grondige make-over.

“Naast de twintig vernieuwde bowlingbanen komt er een nieuwe bar en lounge, enkele pooltafels en breiden we ons het aanbod hier uit om zo meerdere zaken op een locatie te combineren”, vertelt zaakvoerder Johnny Crijns. “De fluogolf wordt onder handen genomen en bezoekers kunnen zich hier binnenkort uitleven met karaoke of een spelletje bijlwerpen. Tegen oktober zou het nieuwe complex opnieuw de deuren moeten openen. Ook het buitenzwembad is intussen uitgebroken en maakt later plaats voor een grote speeltuin.”

© yjs