Nieuws Oost-Vlaanderen WinWinner tankt 1 miljoen euro

WinWinner tankt 1 miljoen euro

Jonas Dhaenens, Matthias Browaeys, Pieter Casneuf en Mark De Backer. Foto Wittekop

WinWinner tankt 1 miljoen euro

GENT – Crowdlendingplatform WinWinner haalt 1 miljoen euro aan financiering binnen. Met het opgehaalde kapitaal wil CEO Matthias Browaeys Europees uitbreiden en de sprong maken naar de kmo-markt.

WinWinner is een van de grootste crowdlendingplatformen in België. “De financieringsvorm wint jaar na jaar aan populariteit, zowel bij particulieren die willen investeren als bedrijven die kapitaal zoeken”, klinkt het in een persbericht.

Waar tot een paar jaar geleden voornamelijk start-ups bij WinWinner kwamen aankloppen, zag het bedrijf het aandeel “meer gevestigde kmo’s” met zestig procent stijgen. “De investeringen waar kmo’s naar op zoek zijn, liggen veel hoger dan start-ups – en dat vraagt ook van ons een grotere investering”, vertelt Matthias Browaeys. “Met de kapitaalinjectie willen we de kmo-markt ten volle bedienen.”

Verplichte vergunning

WinWinner ziet ook potentieel in de buitenlandse markt en maakt prioriteit van een Europese vergunning. Vanaf november 2023 is die verplicht voor al wie crowdfundingactiviteiten buiten de eigen landsgrenzen wil uitvoeren.

“Heel wat bedrijven opereren al lang niet meer uitsluitend in België”, gaat Browaeys verder. “Wanneer ondernemers via crowdfunding de kans krijgen om zich op buitenlandse markten te presenteren, is voor hen een heel wat meer mogelijk.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.