Nieuws Oost-Vlaanderen Wolkenkrabber in New York krijgt Dendermonds kantje

Wolkenkrabber in New York krijgt Dendermonds kantje

Wolkenkrabber in New York krijgt Dendermonds kantje

Aluprof S.A., de distributeur van aluminiumsystemen, is ingeschakeld voor een prestigieus project. Het bedrijf met vestiging in Dendermonde levert een gevelsysteem voor de bouw van een nieuwe wolkenkrabber. Die bevindt zich in Greenwich Street in New York.

Het nieuwe gebouw is 274 meter hoog en zal over 273 woonunits beschikken, verdeeld over 88 verdiepingen. De keuze voor het gevelsysteem MB-SE98 SG van Aluprof was zeer bewust. Op de huidige locatie, waar intens auto- en metroverkeer een constante factor is, dient het systeem aan de hoge eisen van geluidsisolatie en weerstandsvermogen tegen trillingen te voldoen. Ook met het New Yorkse klimaat, waarbij stevige wind en neerslag regelmatig met druk- en temperatuurverschillen worden afgewisseld, werd rekening gehouden. Bovendien heeft het gevelsysteem een directe invloed op zaken als veiligheid en energieverbruik. Het einde van de werken aan het gebouw is voorzien in de loop van 2018.

Aluprof S.A. is een Europese distributeur van aluminiumsystemen voor de bouw. Raam-, deur-, gevel-, rolluik- en poortsystemen, alsook systemen van staal vormen een greep uit het aanbod. Het bedrijf maakt deel uit van de groep Kety S.A. en is lid van de Federatie van Aluminium Constructeurs in België. Het hoofdkantoor van Aluprof bevindt zich in het Poolse Bielsko-Biała. In de vestiging in Dendermonde stelt het bedrijf een twintigtal werknemers tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.