Nieuws Oost-Vlaanderen Wonderland organiseert innovatieve brainstorm

Wonderland organiseert innovatieve brainstorm

Wonderland organiseert innovatieve brainstorm

De Gentse netwerkorganisatie Wonderland start binnenkort Wonderlabs – The Corporate Innovation Lab op. Het programma duurt zes dagen en schiet begin maart uit de startblokken. Wonderlabs brengt in samenwerking met Cronos Groep uit Kontich zes grote bedrijven samen met een aantal makers en jonge start-ups. Het heeft de bedoeling om nieuwe businessinitiatieven te bedenken, deze fysiek vorm te geven en ze uiteindelijk ook in de markt te testen.

De tweede editie van Wonderlabs gaat door in Gent en staat volledig in het teken van Internet of Things, Blockchain en Artificial Intelligence. Drie thema’s zijn onlosmakelijk verbonden met innovatie. Het innovatieteam van Wonderland leidt het creatieve proces in goede banen. Daarbij wordt er afgestapt van traditionele innovatiestrategieën en leren bedrijven op een praktische manier hoe er aan innovatie kan worden gedaan. Verder vormt co-creatie ook een essentieel onderdeel van het programma. Dankzij het uitgebreide netwerk van Wonderland krijgen de deelnemers de kans om samen te werken met vakspecialisten en start-ups om zo de juiste combinatie van tools te verkrijgen.

Wonderland, waar Wonderlabs deel van uitmaakt, is een snelgroeiende netwerkorganisatie van creatieve ondernemers. Via digitale innovatie brengen ze betekenisvolle producten, diensten en organisaties tot leven. De Gentse start-up werd twee jaar geleden door Valentijn Destoop en Kurt Janssens opgestart. Ondertussen telt het team acht leden en vijf start-ups, waaronder ONAK, Dimension Four en nu dus ook Wonderlabs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.