Nieuws Oost-Vlaanderen Wordt Jonas Dhaenens of Catherine Pycke Manager van het Jaar?

Wordt Jonas Dhaenens of Catherine Pycke Manager van het Jaar?

Wordt Jonas Dhaenens of Catherine Pycke Manager van het Jaar?

GENT/SINT-LIEVENS-HOUTEM – Voor de 33ste titel van Manager van het Jaar komen onder meer Jonas Dhaenens, ceo van Intelligent uit Gent, en Catherine Pycke, ceo van Inex Group uit Sint-Lievens-Houtem, in aanmerking.

Tien genomineerden maken kans op de titel Manager van het Jaar van het weekblad Trends en Kanaal Z. Eén van hen is Jonas Dhaenens. Sinds 1999 is hij al ceo van Intelligent, dat tot 2013 onder de naam Combell Holding bekend was. Om het bedrijf te brengen tot wat het nu is, hield hij zijn hogere opleiding in handelswetenschappen al na één semester voor bekeken. De beginselen van Intelligent startte hij namelijk al in de secundaire school.

Vandaag is Intelligent aanwezig in België, Nederland en Denemarken. Het bedrijf van 646 medewerkers biedt diensten en software aan zodat klanten niet zelf hun netwerk- en serverinfrastructuur moeten bouwen of onderhouden. Intelligent draaide vorig jaar een omzet van 142 miljoen euro.

Enkele dagen geleden werd Jonas Dhaenens nog genomineerd voor de titel van IT Person of the Year.

Vrouw met ambitie

Naast Marleen Vaesen van Greenyard is Catherine Pycke de tweede vrouwelijke kanshebber op de felbegeerde titel. Zij staat bijna twee decennia lang aan het roer van de familiale zuivelonderneming. Ze wist de ijzersterke positionering van Inex als wendbare en flexibele nichespeler te behouden en uit te bouwen. Het bedrijf draaide in 2016 met 345 personeelsleden een omzet van zo’n 130 miljoen euro.

De overige kanshebbers zijn Steven Van Hoorebeeke van SD Worx, Eddy Duquenne van Kinepolis, Ben Vandenberghe van Skyline Communications, Stefaan Gielens van Aedifica, Michèle Sioen van Sioen Industries, François Van Hoydonck van Sipef en Johan Thijs van KBC Groep.

Op dinsdag 9 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.