Nieuws Oost-Vlaanderen Würth Belux opent 2de 24-urenshop in Lokeren

Würth Belux opent 2de 24-urenshop in Lokeren

Würth Belux opent 2de 24-urenshop in Lokeren

Würth Belux heeft in Lokeren een winkel geopend die elk uur van de dag toegankelijk is. Dat is al de tweede in zijn soort van het bedrijf uit Turnhout, na de opening van de 24-urenshop in Sint-Stevens-Woluwe eerder dit jaar. De bestaande shop in Lokeren werd zo omgetoverd tot een automatisch winkelconcept. Klanten komen er binnen met een speciale badge en scannen hun aankopen.

In de voormiddag zal de zaak nog bemand worden met personeel, zodat alle klanten terecht kunnen met technische vragen. Vanaf het middaguur biedt enkel een speciale badge nog toegang. “Het is echter niet onze bedoeling om geen personeel meer te hebben, want we willen onze klanten toch blijven bedienen”, zegt shopmanager Stéphanie Malevez. “Toch zal er in de namiddag en nacht geen shopverantwoordelijke meer aanwezig zijn.”

Gebaseerd op vertrouwen

Geen personeel, maar zelfscankassa’s zorgen er dus voor dat klanten kunnen afrekenen. Die kassa’s worden bewaakt door camera’s. De facturen worden nadien opgestuurd. “Vertrouwen ligt hier aan de basis”, verduidelijkt Stéphanie Malevez. “Door deze extra service kunnen de klanten ook voor 7 uur, na 17 uur en tijdens het weekend hun aankopen doen. Onder meer door mobiliteitsproblemen waren de gebruikelijke, maar toch ruime openingsuren nog niet voldoende.”

Het assortiment in de winkel bevat de 3.500 meest courante verbruiksartikelen binnen het gamma van Würth. De producten variëren van klein gereedschap, lijmen en beschermingsmateriaal tot bouten en schroeven.

Bredere uitrol

Op termijn plant de groothandel in bouwmaterialen nog meer 24/7 Service Points in België te openen. Het nieuwe concept maakt deel uit van een breder, toekomstgericht expansieprogramma.

Würth Belux, onderdeel van de Duitse Würth-groep, werd opgericht in 1964. Vandaag telt het bedrijf zo’n 380 medewerkers en een 40.000 klanten. Tot dat klantenbestand behoren onder andere hout- en metaalverwerkende bedrijven, de automotive sector, de transportsector, de bouw- en installatiebranche en vele andere takken van nijverheid en industrie. In 2016 behaalde Würth Belux een jaaromzet van 59 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.