Nieuws Oost-Vlaanderen Zeer geslaagde eerste editie Digital Growth Academy

Zeer geslaagde eerste editie Digital Growth Academy

Zeer geslaagde eerste editie Digital Growth Academy

141124-Alexander_Schmitt-002_LR-1500x575-440x330Het Oudenaardse digitale marketingbureau Authority Agency kan terugblikken op een zeer geslaagde eerste eiditie van de “Digital Growth Academy”. Liefst 140 aanwezigen verzamelden bij het bedrijf Cortina in Melden. Mattias Vanderscheuren van Cortina, dat een omzet realiseert van 250 miljoen euro, vertelde dat ook in de digitale wereld mensen belangrijk blijven. Het bedrijf is trots te kunnen rekenen op  250 mensen in Oudenaarde en 600 mensen in China. Alexander Schmitt (foto), zaakvoerder van Authority Agency, legde uit hoe snel de veranderingen verlopen en hoezeer de digitale transformatie een enorme impact heeft op elke organisatie. “Kort op de bal spelen met relevante content is voor iedereen de boodschap. Ook de doorbraak van wearables, instant messaging voor business en video zal daar niets aan veranderen.”

Vice-premier Alexander de Croo had het vervolgens over het belang van startups in het economische ecosysteem en over de uitdaging om ook kleine en middelgrote ondernemingen volledig mee te trekken in de digitale economie. In België is immers naar zijn schatting nog maar 4 à 5% van de economie digitaal, terwijl het Europese gemiddelde op 12% ligt en Ierland zelfs al een cijfer van 20% scoort. Ook stond hij stil bij het belang van big data en van de noodzaak om die goed te analyseren en daar de nodige actieplannen aan te koppelen en benadrukte hij dat Internet of Things veel dichterbij is dan we denken. “Het is voor ondernemingen van groot belang zich daar nu snel op voor te bereiden”, verklaarde hij.

Patrick De Pauw van Social Seeder vertelde vervolgens ook nog hoe de aloude wijsheid dat reclame van mond tot mond tegenwoordig dankzij de technologische ontwikkelingen in de praktijk kan worden gebracht door van alle stakeholders ambassadeurs te maken. En Hans Smellinckx bracht een verhaal over de kansen die de digitale transformatie biedt op grotere commerciële successen.

Op bijgande foto’s vindt u een impressie van een bijzonder geslaagde avond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.