Nieuws Oost-Vlaanderen Zeven Oost-Vlaamse Mercedes dealers krijgen Zweedse moeder

Zeven Oost-Vlaamse Mercedes dealers krijgen Zweedse moeder

Zeven Oost-Vlaamse Mercedes dealers krijgen Zweedse moeder

GENT/SINT-MARTENS-LATEM/EEKLO/AALST/NINOVE/ZOTTEGEM – De Zweedse investeringsgroep Anders Hedin heeft de hand gelegd op zeven Mercedes-dealers in Oost-Vlaanderen. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. De autohandelaars zelf hebben het over de best mogelijke keuze.

Anders Hedin is een grote naam in eigen land. Het familiebedrijf is werkgever voor circa tweeduizend mensen en is goed voor een omzet van 1,3 miljard euro. In Zweden patroneert het ook het dealernetwerk van Mercedes-Benz. In Oost-Vlaanderen garandeert het de tewerkstelling en dat was een belangrijk argument. De Zweden zweren ook bij een lange termijn relatie waar de dealers beter moeten van worden.

De zeven dealers in kwestie hebben hun thuisbasis in Gent, Gent Zeehaven, Sint-Martens-Latem, Eeklo, Aalst, Ninove en Zottegem. Het zevental is goed voor een jaaromzet die schommelt rond de 100 miljoen euro. Er was ook belangstelling van uit West-Vlaamse hoek, meer bepaald van de dealers Vereenooghe (Brugge) en Ghistelinck (Waregem), maar dat feestje ging niet door.

De Duitse autogroep Daimler-Benz is in heel Europa bezig met een privatisering van zijn autofilialen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.