Nieuws Oost-Vlaanderen Zomersolden steken handelaars hart onder de riem

Zomersolden steken handelaars hart onder de riem

Zomersolden steken handelaars hart onder de riem

soldenDe zomersolden zijn een pak succesvoller geweest dan vorig jaar. Tijdens de maand juli verwerkte elke winkelier gemiddeld 5 procent méér betalingen dan in juli 2014. Dat blijkt uit cijfers van Keyware, de nummer twee in de sector van elektronische betalingen. Er waren niet alleen meer transacties, de consumenten gaven ook meer uit. 

Over de hele julimaand bekeken — tussen 1 en 28 juli 2015 — verwerkte iedere winkelier gemiddeld 5,13 procent méér transacties dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Door het grote aantal betaalterminals zijn de cijfers van terminalverhuurder Keyware een uitstekende graadmeter voor het succes van de kleinhandelaars in alle sectoren.

De winkeliers kregen niet alleen meer betalingen te verwerken, hun klanten gaven per transactie ook gemiddeld iets meer uit. Daardoor stegen de inkomsten per winkelier volgens Keyware tijdens de solden zelfs met 6,20%procent ten opzichte van de zomersolden van 2014.

De goede cijfers zijn voor een groot deel te danken aan een uiterst succesvolle eerste week van de solden. Toen registreerden de betaalterminals van Keyware 19% meer transacties dan in de eerste juliweek van 2014. “De airconditioning in winkels en winkelcentra was tijdens de hittegolf duidelijk een aantrekkelijk toevluchtsoord”, verklaarde Keyware-CEO Stéphane Vandervelde.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.