Nieuws Oost-Vlaanderen Zonen van Jan De Clerck op overnamepad

Zonen van Jan De Clerck op overnamepad

Zonen van Jan De Clerck op overnamepad

Gregory en Anthony De Clerck, de zonen van Jan De Clerck en de kleinzonen van wijlen Roger De Clerck (Beaulieu), laten er geen gras over groeien. Zopas hebben ze namens de familiale holding Dovesco de overname afgerond van Metis Capital (MC). MC is een investeringsvennootschap met belangen in enkele Belgische bedrijven, zoals onder meer in de voedingsgroep Dujardin-Ardo.

De deal met Metis Capital geeft aan Dovesco meer armslag. Tot hiertoe beperkte Dovesco zijn financiële actieradius tot bedrijven met een waarde die schommelde tussen de 10 en de 50 miljoen euro. Met dank aan Metis Capital zijn nu ook grotere deals mogelijk.  Zeg maar participaties in bedrijven met een ondernemingswaardetot zowat 200 miljoen euro. Bij Metis zit ook veel financiële expertise aan boord en ook dat is een pluspunt.

Dovesco blijft altijd discreet over zijn démarches. Bekend is wel dat het vorig jaar een participatie nam van 45 procent in de uitzendgroep Vivaldis. Sinds enkele maanden zoeken de broers De Clerck zich terug te trekken uit Jim (een zelf opgerichte keten van fitnesscentra). Dovesco houdt 60 procent va de aandelen in Jim aan. De exit uit Domo Sports Grass (kunstgras) werd eerder dit jaar beslecht. Koper van dienst was toen de Franse groep Chequers Capital.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.